TechTech & Innovatie

Wordt jouw nieuwe zakelijke telefoon een Samsung S20?

Is het tijd voor een nieuwe zakelijke telefoon? Dan kan het lonen om nog even te wachten tot Samsung haar nieuwe serie smartphones op de markt gebracht heeft. Ze worden in februari gepresenteerd en komen waarschijnlijk in maart op de markt. Er zijn drie toestellen in de serie waaruit je dan zal kunnen kiezen. We bespreken hier met je wat we er op dit moment al over kunnen vertellen.

Samsung Galaxy S20

In tegenstelling tot eerdere series van Samsung, wordt de Samsung Galaxy S20 geen vlaggenschiptoestel maar een instapmodel. De S20 wordt de kleinste en goedkoopste telefoon in de serie. Het scherm wordt 6,2 inch groot met WQHD+ weergave en een beeldverhouding van 20:9. Het scherm is een Infinity-O Dynamic AMOLED display, met een gat in het scherm voor de selfiecamera. Deze camera aan de voorkant van het toestel heeft een resolutie van 10 megapixels. Bijzonder is dat hij ook 4K video op een frame rate van 60fps kan opnemen. Je kunt dus hoge kwaliteit selfiebeelden maken die je ook nog eens met minstens de helft kunt vertragen bij het editen. Voor alle telefoons in de S20-serie geldt dat de refresh-rate van het scherm twee keer zo hoog is als bij eerdere modellen, namelijk een verversingssnelheid van 120Hz. Zo zien bewegende beelden er nog vloeiender uit, wat vooral voordeel oplevert bij het gamen. Net als zijn voorganger krijgt de S20 drie camera’s aan de achterzijde, maar de configuratie hiervan is wel echt anders. De telelens krijgt een flink upgrade: 64 megapixels met de mogelijkheid om 3x optisch en 30x digitaal in te zoomen. Verder zit er ook een 12 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel ultragroothoeklens op. Je kunt met het toestel zelfs 8K video’s opnemen op een frame rate van 30fps. De accucapaciteit is flink hoger dan bij het vorige model: van 3.400mAh naar 4.000mAh. De processor wordt de Exynos 990-chipset. De telefoon draait op Android 10 met een Samsung-schil er overheen. Waarschijnlijk wordt de smartphone standaard voorzien van 12GB werkgeheugen. Hij komt uit in versies met 128GB en 512GB opslaggeheugen.

Samsung Galaxy S20 Plus

Zoals altijd het is Plus model het grote, duurdere broertje met wat upgrades. Om te beginnen is het scherm groter, namelijk 6,7 inch. Net als de regulier S20 gaat het om een WQHD+ scherm met een refresh rate van 120Hz. Het camerasysteem van de Galaxy S20 Plus is vergelijkbaar met het standaard model, met wel één belangrijk verschil: er wordt een extra 3D Time-of-Flight camera toegevoegd aan de achterkant van het toestel. Deze dient als dieptecamera en zorgt ervoor dat je mooie portretfoto’s kunt maken met een extra geslaagd scherptediepte effect, ook wel het bokeh effect genoemd. De Time-of-Flight camera is ook van meerwaarde voor functies en toepassingen waarbij gebruik gemaakt wordt van Augmented Reality (AR). Met het grotere scherm is ook een grotere accu nodig, en die heeft de S20 Plus dan ook aan boord. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een 4.500mAh batterij. Ondanks zijn formaat van 162×74,7×7,8 mm weegt de Samsung Galaxy S20 Plus slechts 188 gram.

Samsung S20

Samsung Galaxy S20 Ultra

Een Ultra model hadden we nog niet eerder gehad binnen de Galaxy S-serie van Samsung, maar met de wetenschap dat de reguliere S20 nu een instapmodel wordt, kunnen we concluderen dat de S20 Ultra als het echte vlaggenschip bedoeld is. Eén van de belangrijke zaken waarin dit toestel zich onderscheid van de S20 en de S20 Plus, is dat hij gereed is voor 5G. Niet dat je daar nu al wat aan hebt in Nederland, maar de mogelijkheid bestaat dat het 5G netwerk later dit jaar al hier uitgerold gaat worden. De S20 Ultra wordt nóg een klein slagje groter dan de S20 Plus, met zijn 6,9 inch WQHD+ 120Hz scherm. De selfiecamera, die ook bij dit toestel in een gaatje in het scherm zit, is in staat tot een bijzonder hoge resolutie van 40 megapixels. Aan de achterkant komen 4 of 5 camera’s, waarbij 10x optische zoom en 100x digitale zoom mogelijk wordt. Er komt in een groothoekcamera van 108 megapixel in, een 48 megapixel telefoto camera en een 12 megapixel ultra-groothoekcamera. Daarnaast ontbreekt natuurlijk niet de Time-of-Flight camera die ook bij de S20 Plus aanwezig is. De batterij die dit allemaal moet gaan trekken wordt natuurlijk ook de overtreffende trap: 5.000mAh. De Samsung Galaxy S20 Ultra gaat 221 gram wegen en heeft afmetingen van 167×76,8×8,8 mm.

Jouw zakelijke telefoon

Zit jouw beoogde zakelijke telefoon hierbij? Vergeet bij de aanschaf van een zakelijke telefoon niet om op een aantal belangrijke zaken te letten. Natuurlijk speelt je budget een rol. Daarom is het belangrijk om je af te vragen welke functies je echt gaat gebruiken. Gebruik je je telefoon puur om bereikbaar te zijn, dan kun je met S20 prima af. Verwacht je gebruik te gaan maken van 5G, dan moet je toch echt voor de S20 Ultra gaan kiezen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close