TechTipsTransport

4 mogelijkheden om live inzicht te krijgen of uw bezorgers op schema liggen.

Steeds meer bedrijven in ons land bieden hun klanten de mogelijkheid aan om producten bij hen thuis af te leveren. Doet jouw bedrijf dit ook? Dan is een deel van jouw personeel dagelijks (vele uren) onderweg. Het is in dat geval prettig wanneer je ze op afstand kunt volgen. Hier heb je tegenwoordig verschillende mogelijkheden voor. Wij zetten er hier een aantal voor jou op een rijtje.

Auto volgsysteem

Een eerste mogelijkheid om jouw personeel onderweg in de gaten te houden, is met behulp van een auto volgsysteem. Je kunt dit systeem in laten bouwen in jouw zakelijke auto(‘s). Een auto volgsysteem maakt gebruik van GPS. Hierdoor kun je altijd zien waar jouw personeel momenteel rijdt. Heeft er net een klant gebeld waar wat opgehaald moet worden? Dan is een auto volgsysteem ideaal. Jij kijkt namelijk in het systeem welk voertuig het dichtst in de buurt is en stuurt de dichtstbijzijnde auto er direct naartoe. Zo’n systeem is daarnaast ideaal wanneer jouw auto gestolen is. Met een auto volgsysteem kun je dan precies zien waar het voertuig is.

Blackbox

Naast een auto volgsysteem kun je ook kiezen voor een blackbox in de auto. Deze twee systemen hebben veel overeenkomsten. Zo wordt een blackbox bijvoorbeeld ook ingebouwd in jouw zakelijke auto(‘s). Hierdoor weet jij direct waar de verschillende voertuigen zich op dat moment bevinden. Een blackbox heeft daarnaast nog een ander groot voordeel, want je kunt er ritten mee registreren. Dit maakt een blackbox ideaal voor gebruik in zakelijke auto’s. Dankzij dit hulpmiddel hoef jij jouw rittenregistratie namelijk niet langer handmatig bij te houden. Bovendien weet je zeker dat de ritten op de juiste manier geregistreerd worden.

Tachograaf

Tachograaf

In veel bedrijfsvoertuigen zien we vaak een tachograaf terug. Het gebruik hiervan is namelijk wettelijk verplicht gesteld voor zware vrachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer. Met behulp van een tachograaf registreer jij de rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand van jouw medewerkers op de weg.

Maak je gebruik van een smart tacho, dan is realtime inzicht ook mogelijk. Dit maakt het een handig apparaat. In nieuwe voertuigen zit standaard een digitale tachograaf, in oude voertuigen kan nog een analoge voorkomen. We zien dat steeds meer bedrijven gebruik maken van een zogeheten smart tachograaf. Het personeel dat in een voertuig met zo’n apparaat rijdt, moet net zoals met de andere Tachografen beschikken over een bestuurderskaart. Dit is een persoonsgebonden kaart waarop rij- en rusttijden worden geregistreerd. Op deze manier kun jij eenvoudig in de gaten houden of jouw personeel zich aan de geldende regels houdt.

Track en trace systeem

Tot slot kun jij er ook voor kiezen om een track en trace systeem te installeren in een bedrijfsvoertuig. Dit systeem staat ook wel bekend onder de naam GPS tracker. Het systeem zendt een nauwkeurige livelocatie uit, waardoor jij precies weet waar jouw voertuigen zich bevinden. Je kunt dit systeem daarnaast combineren met een systeem voor rittenregistratie. Zodoende weet je niet alleen waar jouw voertuigen zijn, maar registreer je ook altijd de gereden ritten. Het laten plaatsen van dergelijke systemen kost je weliswaar geld, maar je plukt er ook de vruchten van.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close