TechTips

Zo bescherm je je dure smartphone optimaal tegen beschadigingen

Veel ondernemers kunnen niet meer zonder smartphone. Ze gebruiken hun telefoon om telefonisch, via app of mail contact te leggen of houden met klanten, beheren ermee hun agenda, bestellen nieuwe voorraad of werkmaterialen en werken hun boekhouding ermee bij. Niet iets dat erg handig is om ’s ochtends te vergeten dus. En juist wel iets om erg zuinig op te zijn. Je moet er immers niet aan denken dat je je telefoon een of meerdere dagen niet kunt gebruiken omdat deze kapot gaat. Hoe je je smartphone het beste kunt beschermen tegen stof, maar ook tegen beschadigingen? Hieronder lees je er alles over.

Beschermhoesje voor je telefoon

Je wil je smartphone uit je zak pakken om even snel een klant een kort mailtje te sturen, maar hij glipt uit je handen en knalt op de grond. Of je hebt je smartphone naast je op je bureau liggen, en iemand zet er zonder goed te kijken iets heel zwaars bovenop. Oeps! Hoewel een gemiddelde smartphone tegenwoordig al gauw honderden – of zelfs duizend – euro’s kost, zijn ze daar niet altijd tegen bestand. Een hoesje beschermt je mobiel tegen de meeste stoten of valpartijen. Ook handig: in een zogenaamde bookcase kun je vaak enkele passen bewaren.

Screenprotector

Screenprotector

Het meest kwetsbare aan veel smartphones is het scherm. Hier kan een barst in komen wanneer je smartphone op de grond valt. Bovendien hebben veel mensen hun mobiel in hun broek- of jaszak, en kunnen er hierdoor krassen op komen. Het is dus zaak je scherm goed te beschermen. Dit doe je met een screenprotector. Dit is een laagje – bij voorkeur – gehard glas dat je over het scherm heen plaatst. Het touchscreen en bijvoorbeeld een eventuele vingerafdrukscanner blijven het gewoon doen. Een zogenaamde ‘edge to edge’ screenprotector beschermt je smartphone optimaal, omdat het gehele scherm beschermd is. Een screenprotector is een kleine investering die je hoge reparatiekosten kan besparen.

Ga voorzichtig met je smartphone om

Tot slot nog even wat algemene tips die misschien overbodig lijken, maar in de praktijk zeker niet door iedereen nageleefd worden. Zorg ervoor dat er geen andere scherpe voorwerpen in een broek- of jaszak zitten (zoals auto- of huissleutels) die je scherm kunnen beschadigen. Houd verder je mobiel uit de buurt van huisdieren, kinderen en water. En leg je mobiel niet op de hoek van bijvoorbeeld een tafel waar je deze er snel per ongeluk vanaf stoot.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het kan ondanks alle voorzorgs- en beschermende maatregelen alsnog voorkomen dat bijvoorbeeld het scherm van je smartphone kapotgaat. Laat het zo snel mogelijk vervangen om verdere schade te voorkomen. Is de beschadiging veroorzaakt door iemand anders? Kijk dan of je de reparatiekosten via de aansprakelijkheidsverzekering van de andere persoon kunt terugkrijgen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close