Kantoor

Je kantoorinterieur verfraaien: 5 tips

Kan het interieur van je kantoor wel een boost gebruiken? Er zijn een aantal makkelijke manieren om je interieur te verfraaien. We geven je dan ook graag een aantal leuke tips ter inspiratie: kun jij binnenkort direct aan de slag!

1. Begin met een nieuwe verflaag

Alles ziet er weer als nieuw uit wanneer het voorzien is van een likje verf. Ga op zoek naar de duurzame, hoogwaardige sikkens verf en kies de objecten die je wilt schilderen. Kies voor een goede beits voor houten meubelstukken, en een specifieke verf zoals de Sikkens alphacryl pure mat sf voor de wanden en plafonds. Verf van hoge kwaliteit zorgt voor lang gebruiksgenot en is daarnaast vaak ook nog eens makkelijk schoon te maken! Gebruik lichte kleuren om voor overzicht en rust te zorgen, of schilder juist een muur in een knalkleur om een ruimte een creatieve uitstraling te geven.

2. Creëer openheid met glazen wanden

Heb je wat budget tot je beschikking? Investeer dan in glazen wanden om je kantoorinrichting ineens een stuk moderner te maken. Hoewel het je wat minder privacy geeft, laat het zowel het kantoor zelf als de aangesloten ruimte een stuk groter lijken. Er valt meer licht binnen en de interieurstijlen van verschillende ruimten kunnen mooi in elkaar overlopen. Het laat daarnaast ook een stukje transparantie en openheid zien: belangrijk als dit kernwaarden zijn die bij jouw onderneming passen!

3. Zoek de juiste verlichting

Hoewel natuurlijk daglicht ontzettend belangrijk is – en vermeerderd kan worden door bijvoorbeeld glazen wanden te installeren – speelt ook kunstmatige verlichting natuurlijk een grote rol. Donkere dagen vragen nu eenmaal om goede verlichting. Kies voor wit licht om het natuurlijke licht na te bootsen, en investeer niet alleen in functionele verlichting, maar ook sfeerverlichting. De juiste kunstmatige verlichting zorgt voor een aangename sfeer!

Je kantoorinterieur verfraaien

4. Haal de natuur naar binnen

Een aantal planten of zelfs verse bloemen doen ontzettend goed: zeker op kantoor. Het zorgt voor een fijne, natuurlijke uitstraling en draagt daarnaast bij aan een goede kwaliteit van de lucht. Wil je het helemaal goed aanpakken? Installeer dan een akoestische moswand of een verticale tuin om je kantoor een echte design-boost te geven!

5. Update je meubelstukken

Heb je nog steeds oude, donkere, grauwe meubelstukken op kantoor staan? Geef deze dan een boost door ze even op te schuren en te verven, of ga op zoek naar nieuwe, vrolijke, passende meubelstukken. Een grijze hoekbank is misschien heel professioneel, maar een knaloranje variant is net wat uitnodigender!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close