Kantoor

De vijf leukste kantoren op aarde

Voor sommige bedrijven is het kantoor alleen de werkplek, anderen maken er een ware ervaring van. Het welzijn van werknemers wordt op deze bijzondere werkplekken extra bevorderd door na te denken over mogelijkheden voor ontspanning, gezondheid en plezier. Niet alleen het werk staat centraal, ook wordt de werknemer op allerlei manieren gestimuleerd om het beste uit zichzelf te halen. Over welke bedrijven hebben we het? Dit zijn de leukste kantoren op aarde.

1. Google kantoren: glijbanen, basketbalruimtes en eenpersoonshokjes

Het welbekende Google heeft geen gebrek aan kantoorpanden. Met zeventig locaties wereldwijd kan het zich helemaal uitleven op de uitstraling van iedere werkplek. En dat doet het bedrijf dan ook, door het gebruik van ruimtes om te relaxen en te spelen, en gratis eten en drinken aan te bieden. De kantoren van Google zijn een bron van inspiratie door alles wat er te zien en te doen is. Glijbanen en indoor basketbalruimtes, veel planten en ruimtes waarin het personeel zich kan afzonderen.

2. Een oase van natuur en rust in het Spaanse architectenbureau Selgas Cano

Het kantoor van dit architectenbureau doet het bedrijf eer aan. Het Spaanse Selgas Cano ontwierp een pand midden in de natuur, half boven – en half ondergronds. Voor wie van natuur houdt is deze werkplek een echte oase. Het bovenste gedeelte van het gebouw is voor de helft voorzien van ramen en geeft een wijds uitzicht op de omgeving. Binnen zijn de kleuren op het natuurlijke afgestemd en vormt het gebouw en bijzondere verbinding tussen binnen en buiten. Een oase van rust in de hoofdstad Madrid.

3. Hip en hergebruik in het Parliament Office in Portland, Oregon

Het Parliament Office in het Amerikaanse Portland, Oregon ademt natuur, maar op een andere manier dan de nummer twee in dit lijstje. Gerecycled hout is op allerlei manieren verwerkt – in de muren, vloeren, trappen en het plafond – en is een echte eyecatcher. Gecombineerd met de kleur wit en andere hergebruikte materialen, zoals oude straatborden, wordt in het Parliament Office oud weer nieuw en biedt het de werknemers een hippe en inspirerende werkomgeving.

4. Inventionland, Pitssburgh: een droom voor ieder creatief beroep

In Inventionland waan je in een andere wereld. Dit 1.500 vierkante meter grote pand bestaat uit zestien themaruimtes waar allerlei nieuwe producten worden getest. Deze thema’s variëren van testruimtes in de vorm van een piratenschip, boomhut, kasteel, grotten en een racebaan. Niet alleen wordt hier gewerkt, ook kun je er zelf een bezoekje brengen. Inventionland verwelkomt en inspireert studenten, onderwijzers, uitvinders en geïnteresseerden. Om het te bezoeken boek je een trip naar Pittsburgh in de Verenigde Staten.

5. White Mountain Office: alsof je op een (Zweedse) actiefilmset werkt

Van het kantoor van White Mountain Office krijg je het idee dat je in een spannende actiefilm bent beland. Het pand doet niet onder voor menig filmset, wat vooral veroorzaakt wordt door het feit dat het dertig meter ondergronds ligt in een voormalige atoomschuilkelder. Door het gebruik van het omliggende gesteente wordt een bijzondere sfeer neergezet en verwacht je zo één of andere schurk tegen het gemene lijf te lopen. Waar dit bijzondere kantoor gelegen is? In de Zweedse hoofdstad Stockholm.

In de leukste kantoren halen werknemers het beste uit zichzelf

Leuk kantoor

In deze bijzondere kantoren hebben architecten het aangename met het noodzakelijke verbonden door verder te gaan dan de standaardwerkplek. Niet alleen door de toevoeging van relax- en speelruimtes, maar ook door de werkruimtes tot inspiratiebron te verheffen. Door hergebruik van materialen en verbinding met de natuur kunnen werknemers in deze panden hun hart ophalen. Bedrijven gaan hier niet alleen voor het te verzetten werk, maar kijken naar de persoon erachter en zorgen dat diegene het beste uit zichzelf kan halen. Welke werkplek is jouw favoriet?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close