BusinessFinancieelOndernemenTips

Succesvol een zakelijke lening aanvragen

Het aanvragen van een zakelijke lening is niet eenvoudig, omdat banken steeds kritischer worden bij de beoordeling van de kredietwaardigheid van je bedrijf. Wil je een aanvraag voor een lening indienen die wordt geaccepteerd? Dan is het belangrijk om te weten welke stappen je moet zetten.

Banken met elkaar vergelijken

Je moet een keuze maken voor een bepaalde bank. Vergelijk de voorwaarden van de zakelijke leningen van de banken. Kan er bijvoorbeeld geleend worden zonder onderpand? Uiteraard vergelijk je ook de rentetarieven met elkaar. Minstens zo belangrijk als het rentetarief is de klantenservice en de persoonlijke dienstverlening door de bank. Door reviews te lezen van klanten kun je daar een beeld van krijgen.

Zorg voor een goede relatie met je bank

De bank moet je vertrouwen. Je bouwt vertrouwen op door je plannen toe te lichten op het kantoor van de bank. Zorg dat je een duidelijke visie hebt waar je voor staat en waar je met je onderneming heen wilt. Banken zullen je pas een zakelijke lening verstrekken als ze weten met wie ze in zee gaan, voor wat de lening zal dienen en hoe je het geleende geld gaat terugverdienen en terugbetalen.

Zorg dat je administratie perfect op orde is

Zakelijke lening aanvragen

Dankzij een goed verzorgde administratie kun je met concrete cijfers aantonen dat je zowel de rentekosten kunt dragen als de lening kunt terugbetalen. Zorg er bovendien voor dat je het bedrag dat je nodig hebt, je kredietbehoefte, zorgvuldig en nauwkeurig hebt berekend. Zo maak je een goede indruk.

Lever de juiste documenten aan

Zorg dat je alle benodigde documenten voor je aanvraag van je zakelijke lening aanvraagt. Je moet navragen welke documenten je nodig hebt, want de documenten die nodig zijn voor de aanvraag van enen lening verschillen per bank. Meestal heb je de volgende documenten nodig: een uittreksel van de Kamer van Koophandel, de aangifte/aanslag inkomstenbelasting van het afgelopen jaar, de winst- en verliesrekening en balans van de afgelopen twee jaar en een prognose over het lopende en het komende jaar. Banken vragen vaak ook de volgende documenten: ondernemingsplan, orderportefeuille, inventarisatie onderhanden werk en debiteurenoverzicht.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close