BusinessOndernemenTech

Zakelijke telefoon aanschaffen: 6 handige tips om rekening mee te houden

Als ondernemer wil je goed bereikbaar zijn en snel kunnen schakelen. Je wilt echter privé en zakelijk gescheiden houden, en dan is het niet zo prettig dat je op je privételefoon ook al je zakelijke telefoontjes ontvangt. Je kunt er dan voor kiezen om een tweede, zakelijke telefoon aan te schaffen. Wij geven je een aantal tips voor waar je rekening mee moet houden.

Zakelijke helpdesk en persoonlijke accountmanager

Een zakelijk sim only abonnement brengt verschillende voordelen met zich mee ten opzicht van het gebruiken van je privé abonnement voor zakelijke doeleinden. Je kunt de kosten aftrekken bij de Belastingdienst. Door de gescheiden facturen hoe je ook niet aan te tonen welke kosten voor zakelijke doeleinden zijn gebruikt. Ook kun je gebruik maken van een zakelijke helpdesk, waarbij je veel sneller wordt geholpen dan bij de gewone helpdesk. Sommige providers bieden zelfs een persoonlijke accountmanager aan voor zakelijke contracten die eventuele problemen zo snel mogelijk oplost. Dit zijn belangrijke zaken om op te letten bij het uitkiezen van een zakelijk telefoon abonnement.

Zakelijke telefoon

Apple of Android?

Werk je binnen jouw bedrijf hoofdzakelijk met producten van Apple, dan doe je er het verstandigst aan om voor een iPhone te gaan. Dit maakt het synchroniseren tussen verschillende apparaten een stuk eenvoudiger. Ben je een Android-telefoon gewend, dan kan het bedienen van een iPhone best een uitdaging worden. Denk hier goed over na, want het staat immers ook niet erg professioneel als je niet goed weet hoe je je toestel moet bedienen.

Een betrouwbaar toestel

Jouw zakelijke telefoon kan van cruciaal belang zijn in jouw contact met klanten en eventueel ook je personeel. Dan wil je wel van je telefoon op aan kunnen. Lees eerst goed de reviews van een telefoon voordat je hem koopt, en denk twee keer na voordat je een tweedehands toestel neemt.

Processor en werkgeheugen

Als er één ding frustrerend is, dan is het een langzame smartphone. Zeker bij je zakelijke telefoon wil je dat hij soepel werkt, omdat er het een en ander op het spel kan staan. Kies daarom minimaal een telefoon uit het middensegment met als processor een Qualcomm Snapdragon 600 of hoger of A-processor van Apple. Kies ook geen telefoon met minder dan 2 GB aan werkgeheugen (RAM), met de kanttekening dat Apple-telefoons doorgaans minder werkgeheugen nodig hebben dan Android-telefoons.

Opslagruimte

Opslagruimte is belangrijk, want je wilt niet de hele tijd data van je telefoon af moeten halen omdat er anders geen ruimte meer is voor iets nieuws. Een ‘volle’ telefoon is ook nog eens langzamer. Kijk naar een telefoon met minimaal 32 GB opslagruimte, en kijk ook of je het geheugen kunt uitbreiden met een microSD-kaart.

Camera

Natuurlijk heb je je zakelijke telefoon niet om vakantiekiekjes mee te maken, maar met het oog op de inzet van social media ter promotie van je bedrijf is een goede camera op je zakelijke telefoon echt geen overbodige luxe. Alle handelingen die nodig zijn om een leuke post te plaatsen kun je in principe met je smartphone doen. Zorg dan ook dat beeldmateriaal van een zo hoog mogelijke kwaliteit is. Daarvoor heb je een sterke camera nodig op je telefoon. Lees de reviews van verschillende telefoons om de ervaringen met de camera in beeld te krijgen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close