BusinessTechTech & InnovatieTips

5 hulpmiddelen om de weg omhoog in te slaan

Misschien gaat het hartstikke goed met je bedrijf. Of je zit al een tijd in een mindere periode, waarbij het lastig is om de weg omhoog te vinden. In beide gevallen is het goed om te blijven groeien. Stilstand is namelijk achteruitgang. En je hebt de laatste jaren kunnen zien dat er externe factoren zijn, zoals de oorlog in Oekraïne en de coronacrisis, waardoor bedrijven kunnen omvallen. Als je sterk staat, maak je een goede kans om de onvermijdelijke stormen te doorstaan. In dit artikel maak je kennis met 5 hulpmiddelen om te blijven groeien.

Business intelligence

Ondernemers moeten belangrijke beslissingen nemen, waarvan de uitkomst vaak nog onbekend is. Natuurlijk worden deze beslissingen niet van de ene op de andere dag genomen. Er wordt altijd een analyse gemaakt en uitvoerig overleg gevoerd met het management, of bij eenmanszaken met mensen uit de naaste omgeving. Een handig hulpmiddel is business intelligence (BI). Dit helpt organisaties bij het nemen en onderbouwen van de belangrijkste operationele en strategische beslissingen. Vroeger was BI alleen weggelegd voor grote bedrijven, maar dat is niet meer zo. En business intelligence in finance is onmisbaar geworden.

Nieuwe bedrijfssoftware

Je bedrijf mag niet stilstaan en dat geldt net zo goed voor de bedrijfssoftware. Op IT-gebied gaan de ontwikkelingen maar door en waarschijnlijk in een hoger tempo dan de bedrijfsgroei. Het is zaak om bij te blijven. Daarnaast kan bedrijfssoftware een hoop taken uit handen nemen. Dan kun je denken aan administratieve taken, zoals het verwerken van de salarissen en zaken als voorraadbeheer. Het is tijdrovend en de juiste software geeft je dan ook de kans om je nog meer op de groei van je bedrijf te richten.

Nieuwe bedrijfssoftware

Een frisse blik

Als ondernemer run je je bedrijf op de best mogelijke manier. Anders had je het namelijk wel anders gedaan. Het is dan ook lastig om zelf te zien waar er zaken verbeterd kunnen worden. Daarom is het goed om eens in de zoveel tijd een frisse blik mee te laten kijken. Dan kun je denken aan een interim manager of een coach. De titel maakt ook niet zoveel uit, het gaat erom dat het iemand is met ruime ervaring en kennis.

Investeer op tijd

Aan ondernemen zitten altijd risico’s vast. Er moeten investeringen worden gedaan, waarbij je niet weet of ze iets gaan opleveren. Voor sommige ondernemers betekent dit dat ze de hand op de knip houden. Dat is heus niet altijd verkeerd, maar zoals gezegd is stilstand achteruitgang. Er moeten simpelweg investeringen worden gedaan. En ja, daar horen soms risico’s bij. Maar dat is ondernemen.

Doe niet te veel

Dit betekent niet dat je vanaf 12:30 uur met de beentjes op het bureau kan gaan hangen. Niet te veel doen houdt in dat er ook eens ‘nee’ mag worden verkocht aan klanten. Het is beter om je op een niche te richten en op de diensten waar je echt goed in bent. Daar ligt het grootste potentieel.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close