Evenementen

Vijf manieren en workshops om als ondernemer te ontspannen

Er zijn genoeg events en workshops om als ondernemer aan deel te nemen. Ze zijn er meestal op gericht je nieuwe kennis en inspiratie te geven om jezelf en je onderneming te helpen groeien. Toch kun je ook op zoek zijn naar iets anders. Denk dan aan een workshop of activiteit waar ontspanning voorop staat. Juist door die ontspanning kun je je op een goede manier richten op de zaken waaraan gewerkt moet worden. Dat zal voor jezelf, maar ook voor je medewerkers of collega-ondernemers een fijne ervaring zijn.

1 Ga het water op!

Varen

Koppel een coaching sessie of medewerkerscursus aan watersport. Het water op gaan, geeft gegarandeerd ontspanning. Je ervaart de wereld op een heel andere manier dan vanuit de auto of de trein. En hoe sportief je het wilt maken, kun je helemaal zelf weten. Of je nu gaat surfen of suppen, kiest voor een RIB-boot of een rondvaart, of zelfs onder water gaat om te snorkelen, die keuze is aan jou en je collega’s of medewerkers. Je leert elkaar op een heel andere manier kennen en komt met verwaaide haren en een fris gevoel weer terug. Een lekker hapje en drankje na afloop maken de ontspannen sfeer compleet.

2 Koken

Je hoeft geen keukenprins of prinses te zijn om met elkaar te gaan koken. Onder leiding van een professionele kok maak je tijdens een kookworkshop met elkaar een heerlijk diner. Terwijl je bezig bent met het snijden van de groenten en het bereiden van een beslag is er alle tijd om een goed gesprek te voeren over een opdracht waar je op dat moment mee bezig bent. Of juist over dingen die niets met werk te maken hebben. Daarna schuif je aan voor het diner en kun je genieten van de kookkunsten van je collega’s. Samen koken en eten schept verbinding en helpt je om op een ontspannen manier met elkaar in gesprek te gaan.

3 Golfen

Heerlijk buiten zijn, een sportieve uitdaging hebben en tussendoor op een ontspannen manier een gesprek voeren. Klinkt goed, toch? Je vindt deze perfecte combinatie op de golfbaan. Het spelelement brengt extra uitdaging met zich mee, waardoor een rondje golf met collega-ondernemers zeker niet saai zal zijn. Daarnaast kun je ook gezellig met elkaar eten en een wijntje drinken. Golfen is een goede manier om je weer even helemaal op te laden en met nieuwe energie je taken op te kunnen pakken.

4 Welnessweekend

Is er een brainstormsessie nodig of werk je aan een project dat nieuwe input nodig heeft? Dan heb je inspiratie en energie nodig. Het kan dan goed zijn om even helemaal afstand te nemen en een paar dagen op een andere plek te zijn. Weleens gedacht aan een wellnessweekend? Je kunt de dagen dan samen rustig opstarten en alle borrelende energie en ideeën in je project stoppen. Tussen de sessies door kun je heerlijk genieten van de wellnessfaciliteiten, die je hoofd leegmaken en je rust en ontspanning geven. Dit komt niet alleen je lichaam en geest ten goede, maar ook de onderlinge sfeer en workflow.

5 Doe iets voor een ander

Sluit je aan bij een initiatief om mensen die het minder hebben te helpen of draag je steentje bij aan een goed doel. Moet de kinderboerderij opgeknapt worden? Zet je daar dan als bedrijf voor in. Je richt je op de ander en door eenvoudig kluswerk kun je ontspannen iets voor je medemens betekenen. Dat geeft zowel jou als die ander een goed gevoel. Tijdens het werken kun je met elkaar praten en elkaar in een andere rol leren kennen en waarderen. Je deelt een bijzondere ervaring waar je later positief met elkaar op kunt terugkijken.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close