Financieel

5x software om sneller te werken

Als ondernemer kom je altijd handen tekort. Er moeten allerlei dingen gebeuren, maar het ontbreekt je aan tijd. Software die je helpt om sneller te werken is dan ook altijd welkom. We zijn voor je op zoek gegaan naar software die jou helpt om tijd te besparen. Want tijd is geld! Steeds meer software staat online en kan je via een abonnement gebruiken. Lees in deze blog alles over boekhoudsoftware, software om je klant- en personeelszaken te beheren, het bewaken van het tijdsverloop van projecten en ontdek jouw reputatie op sociale media.

1 Gebruik je al boekhoudsoftware voor je bedrijf?

Boekhoud software

Boekhoudsoftware kan je helpen om je administratie veel sneller op orde te hebben. Investeer eenmalig tijd om uit te vinden hoe het werkt en pluk er daarna blijvend de vruchten van. Nieuwe facturen boek je gemakkelijk in en met veel boekhoudprogramma’s kan je ook automatisch je belastingaangifte laten invullen. Daarnaast hebben de meeste banken de mogelijkheid om alle mutaties direct in te lezen in het boekhoudprogramma. Je hebt met een boekhoudprogramma duidelijk overzicht in je financiën. Niet alleen op je eigen computer, maar ook op andere locaties. Voorbeelden van boekhoudprogramma’s zijn het populaire Exact Online of Twinfield. Voor starters en ZZP’ers zijn onder andere Moneybird en Acumulus geschikte programma’s.

2 Beheer je relaties met een CRM systeem

Met een Cumstomer Relationship System (CRM) beheer je al je klanten en alle contactmomenten met je klanten. Hierdoor kan je gemakkelijk je klantgegevens vastleggen en analyseren. Daarnaast kan je je klantbeheer en serviceverlening verbeteren en sneller maken. Er zijn heel veel verschillende pakketten te koop dus het is verstandig je er goed in te verdiepen welk pakket het beste aansluit bij jouw bedrijf. De verschillende applicaties kan je onderscheiden op basis van de gebruikte techniek. Vooral webbased wordt veel toegepast, de systemen staan dan op je eigen server of op de server van een partij die dit als dienst aanbiedt.

3 Regel ook je personeelszaken met online software

Heb je meerdere medewerkers in dienst en wordt de administratie hiervan een beetje een rommeltje? Ook daarvoor kan je gebruik maken van software om alle gegevens gemakkelijk up to date te houden. Als werkgever heb je met HRM (Human Resource Management) systeem een duidelijk overzicht van alle personeelsgegevens. Daarnaast heeft je personeel ook altijd toegang tot hun eigen dossier. Via een HRM systeem is het bijvoorbeeld ook mogelijk om ziekmeldingen of verlofaanvragen te regelen. Zo hoef je dit niet handmatig bij te houden. Voorbeelden van HRM systemen Loket.nl, HumanWave en Prettig Personeel.

4 Bewaak het tijdsverloop van je projecten met Yanomo

Op zoek naar een manier om het tijdsverloop van projecten beter te bewaken? Dit kan met de online software Yanomo. Op verschillende manieren kan je bijhouden hoelang je werkt aan een bepaalde activiteit. Zend herinneringen voor bepaalde afspraken, verwerk ook de financiën in de planning en kom erachter welke activiteiten je het meeste geld opleveren. Daarnaast wordt feedback van deelnemers dagelijks meegenomen in de prognoses. Dit maakt de prognoses heel betrouwbaar, waardoor je gemakkelijk kunt bijsturen. Al met al een zeer complete software als je projectmatig werkt met je bedrijf.

5 Ontdek jouw reputatie op social media met SocialMention

Ben je benieuwd naar hoe je bedrijf het doet op sociale media? Het kan veel tijd kosten om hier zelf een uitgebreid overzicht van te maken. Maar gelukkig doet SocialMention dit voor jou. Ontdek welke mensen over jouw bedrijf schrijven, welke hastags je zelf het meest gebruikt en hoeveel activiteit er is rondom jouw account. Deze gratis social media zoekmachine doorzoekt blogs, evenementen, video’s, commentaren en meer. Zo krijg je in een handomdraai een overzicht van alles rondom jouw bedrijf op sociale media.

Dit waren 5 voorbeelden van software die jou kan helpen om tijd te besparen. Maar er wordt natuurlijk continu nieuwe handige software gemaakt. Loop je aan tegen een bepaald aspect in jouw bedrijf wat je veel tijd kost? Ga dan op onderzoek uit of hier geen software voor is die je helpt tijd te besparen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close