Kantoor

LED verlichting op kantoor; dit zijn de voordelen

Op kantoor wil je een verlichting die in de eerste plaats functioneel is. De lichtbron moet absoluut voldoende licht geven en lang meegaan. Op kantoor brandt het licht immers vaak de hele dag en een deel van de avond. TL-bakken zijn nog steeds veel in gebruik in kantooromgevingen. Dat is eigenlijk onverstandig omdat er inmiddels veel betere opties zijn. Led-panelen hebben vele voordelen boven oudere systemen. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van led panelen vermeld.

1. Lange levensduur

Een led paneel is gemiddeld goed voor 50.000 branduren. Dat houdt in dat zelfs in een kantooromgeving waar het led panel intensief wordt gebruikt, je erop kan rekenen dat deze lichtbron 20 jaar kan meegaan.

2. Onderhoudsarm

Waar de meeste lichtbronnen zoals TL-bakken op den duur een verzamelplaats gaan vormen van stof en vuil, gebeurt dat niet met een led panel. Omdat het paneel gewoon plat is, krijgt vuil en stof geen kans. Beslist een opluchting voor de schoonmakers van het kantoor.

3. Geen verlies van lichtsterkte

Een led paneel blijft gedurende de hele levensduur dezelfde lichtopbrengst geven. Een groot voordeel in een werkomgeving waar licht functioneel moet zijn. Het is prettig voor de medewerkers als ze niet geconfronteerd worden met afnemend licht naarmate de lampen ouder worden.

4. Minder energieverbruik

Een led panel geeft een lichtopbrengst voor beduidend minder energie dan andere lichtbronnen. Dat is voor jou een dubbel voordeel. Niet alleen bespaar je geld door een lagere energierekening maar je levert ook een bijdrage aan het milieu door minder energie te verbruiken.

5. Led panelen zijn vrijwel geheel recyclebaar

Bij de fabricage van een led paneel wordt geen zwavel gebruikt zoals bij het maken van een TL-lamp. Ook is een led panel voor maar liefst 98% recyclebaar. Dat is een flinke bijdrage aan het milieu ten opzichte van andere systemen van verlichting.

6. Een led paneel geeft meteen licht

Led hoeft niet op te starten en dat is beslist prettig als je degene bent die ze in de ochtend aandoet. Niet dat irritante geknipper waar je ogen last van krijgen maar meteen het zachte en vertrouwde licht op de volle sterkte.

7. Geen UV straling

Led geeft geen UV straling af. UV straling is niet goed voor mensen en zorgt voor verkleuring van materialen. Voorkom deze problemen met led panels.

8. Mogelijkheid tot bewegingssensoren

Op ieder kantoor zijn er ruimtes die maar zelden worden gebruikt. Door hier gebruik te maken van bewegingssensoren kan je er zeker van zijn dat het licht hier niet onnodig blijft branden. In combinatie met het feit dat led panels meteen de volledige lichtopbrengst geven is dit de ideale mogelijkheid om energie te besparen met comfort voor de medewerkers.

9. Led panels kunnen een stootje hebben

In tegenstelling tot de meeste andere lichtbronnen zijn led panels slagvast. Ze zijn ook goed bestand tegen kou en trillingen. Hiermee bent u verzekerd van een lichtbron die goed werkt en niet voor een kleintje is vervaard.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close