Evenementen

Festivalmerchandise: deze merchandise heb je nodig op jouw event

Er komt nogal wat kijken bij het organiseren van een festival, van het regelen van de artiesten tot het aanvragen van de nodige vergunningen. Besteed ook de nodige aandacht aan toffe festivalmerchandise. De juiste merchandise draagt bij aan de festivalbeleving en brengt wat mooie extra inkomsten in het laatje. De volgende 3 items moet je zeker aanbieden.

Crewshirts, damesshirts en heren t-shirts

Laat t-shirts bedrukken met jouw logo en de naam en datum van het evenement. Niet alleen deel je deze kleding uit aan je crew, maar je kunt deze unieke crewshirts ook verkopen als merchandise. Biedt meerdere kleuren of modellen aan of ga voor een enkel design. Je kunt natuurlijk ook een apart ontwerp laten drukken voor backstage toegang en personen met toegang tot de VIP-ruimtes. Gaat het festival tot ’s avonds laat door of kan je koudere dagen verwachten tijdens de data voor jouw evenement? Laat dan ook hoodies en softshell jassen bedrukken.

Petjes en polsbandjes

Ook kleinere accessoires laat je naar wens bedrukken. Bied bijvoorbeeld petjes aan als merchandise of grappige hoedjes. Ga voor eenzelfde stijl als op de polsbandjes. Voor het drukwerk valt het aan te raden om bij je huisstijl te blijven, want zo is de merchandise makkelijk herkenbaar. De bezoekers die merchandise hebben aangeschaft maken zo automatisch reclame voor volgend jaar, omdat ze hun t-shirt of softshell jas dragen naar werk, de supermarkt, de sportschool of gewoon op straat. Dit draagt bij aan jouw naamsbekendheid, maar dan moet het wel direct duidelijk zijn om welk festival of evenement het gaat. 

Festivalbeleving met merchandise

Merchandise draagt bij aan de ultieme festivalbeleving. Je bezoekers hullen zich in een outfit die helemaal past bij het evenement. Daarnaast zorg jij er als organisator voor dat de hele organisatie eenheid uitstraalt. De crew is duidelijk herkenbaar en zelfs de drinkbekers, consumptiemunten en parkeerstickers zijn voorzien van een goed herkenbare opdruk in de huisstijl van jouw festival. Merkbeleving is het belangrijkste aspect van merchandising, dus ga voor een assortiment dat aansluit bij het festival en uiteraard bij de wensen van de bezoekers.

Op tijd bestellen

Het valt aan te raden om al in een vroeg stadium na te denken over eventuele merchandising. Wat ben je van plan om af te nemen? Bied je bijvoorbeeld een apart heren en dames t-shirt aan in meerdere maten, of ga je voor een unisex model? Op bedrukte items zit enige levertijd, zeker als je heel veel stuks nodig hebt. Daarnaast voelt het prettig voor jezelf als je weet dat je iets van je to-do-list af kunt strepen. Wacht dus niet tot het laatste moment maar haal op tijd jouw merchandising in huis. 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close