BusinessOndernemenOnline MarketingTech

Zo optimaliseer je de snelheid van je website

Tegenwoordig verwacht een gebruiker een snelle website, wanneer deze het online visitekaartje van je bedrijf bezoekt. Wanneer de website niet binnen enkele seconden op een muisbeweging van de bezoeker reageert, zal deze de website verlaten. Er zijn immers tal van andere websites, die dezelfde mogelijkheden bieden als de jouwe. Denk aan het grote aantal webwinkels, waar nagenoeg dezelfde producten tegen vergelijkbare prijzen worden aangeboden. Het maakt dat consumenten steeds hogere verwachtingen stellen aan een website. In dit artikel zetten we verschillende stappen op een rijtje, waarmee jij jouw website sneller maakt.

Kies het juiste hostingpakket voor je website

Kies het juiste hostingpakket voor je website

Een eerste stap in het versnellen van je website is het beoordelen van je huidige hostingpakket. Voor het online houden van je website heb je de keuze uit shared webhosting en VPS hosting. Bij shared webhosting wordt de webserver waarop jouw website staat ook gebruikt voor het online houden van andere websites. In het geval van een cloud VPS is dat niet het geval. Nu is de serverruimte van jou alleen! Op het moment dat andere websites op een server belast worden met een groot aantal verzoeken, kan dit van invloed zijn op de snelheid van je eigen website. Door gebruik te maken van VPS hosting voorkom je dit.

Verwijder onnodige plug-ins in je CMS

Veel websites zijn gebouwd op basis van een content management systeem (CMS). Een bekend voorbeeld hiervan is WordPress. Met een CMS is het ontwikkelen en onderhouden van een website heel eenvoudig. Daarbij kun je de functionaliteit van je website naar eigen inzicht aanpassen en uitbreiden met de duizenden plug-ins die worden aangeboden. Het gebruik van deze plug-ins en extensies heeft echter een negatieve invloed op de snelheid van je website. Het is om deze reden raadzaam om onnodige plug-ins te verwijderen. Ga voor alle plug-ins in je CMS nog eens na of ze echt wat toevoegen.

Maak afbeeldingen op je website kleiner

Een derde stap in het optimaliseren van de snelheid van je website is het verkleinen van afbeeldingen. Grote afbeeldingen zijn scherp en lijken vaak prachtig, wanneer deze op een volledig scherm getoond worden. De meeste bezoekers van je website zullen echter slechts de kleine versie van je afbeelding zien. Pas het aantal pixels daarom aan, zodat de server minder zwaar belast wordt bij het laden van je website. Ook kleinere foto’s zijn vaak nog van voldoende kwaliteit om bezoekers niet af te schrikken!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close