Financieel

Ontdek de kunst van het beleggen

Heb je de stap genomen om te gaan beleggen of te investeren? Zorg ervoor dat je goed op de hoogte blijft door jezelf goed in te lezen, zodat je precies weet waar je mee bezig bent. Om die reden is het nuttig om jezelf goed te verdiepen in verschillende soorten aandelen, beleggingsfonden, EFT’s (trackers) en obligaties. In dit artikel lees je hoe je een strategie kunt opstellen en kunt investeren op de manier die bij jou past.

AEX-index

Naast de AMX en de AScX is de AEX (Amsterdam Exchange Index) voor veel beleggers de bekendste Nederlandse beursindex. Deze index bestaat uit de 25 grootste en meest verhandelde beursgenoteerde bedrijven in Nederland: van Ahold Delhaize tot aan Philips. Wanneer je zoekt op ‘koers AEX’ zie je per dag de realtime indexkoers van de AEX. In de overzichten van financiële kranten, zoals het Financieele Dagblad, zie je vaak de AEX-aandelenkoersen en het actuele nieuws van de bedrijven die in deze index zijn opgenomen.

Beleggingsvorm kiezen

Als je begint met beleggen, kies je natuurlijk eerst voor een beleggingsvorm. Daarbij beheer je een beleggingsrekening, dat ook wel een effectenrekening wordt genoemd. Op deze rekening kun je alle beleggingen inzien: van beleggingsfondsen tot aandelen. Alle kosten die je betaalt, zijn vooral afhankelijk van de beleggingsvorm die je kiest. Belangrijke tip: zorg voor voldoende spreiding over diverse bedrijven en sectoren en houd de risico’s zo beheersbaar mogelijk.

Beleggersrisico

Denk je aan aandelen, dan denk je aan rendement. Of je nu winst maakt door verkoop na koersstijging of dividend krijgt uitgekeerd: het kan allemaal. Dat is de reden dat veel mensen ervoor kiezen om te gaan beleggen. Doordat de koersen regelmatig schommelen, loop je mogelijk financieel risico. Natuurlijk zorgt beleggen op de korte termijn ervoor dat je meer flexibel bent. Maar wanneer je kiest voor beleggen op de langere termijn, kun je dit beleggersrisico aanzienlijk beperken. De schommelingen kunnen over een lange tijd weer bijtrekken, waardoor je uiteindelijk wellicht toch een mooi rendement behaalt.

Investeer in cryptocurrency

Investeer in cryptocurrency

Door geld te investeren in cryptovaluta, kun je op een slimme manier geld verdienen. Wanneer je overweegt om daadwerkelijk te starten met beleggen, is het echter noodzakelijk om je goed in te lezen. Via betrouwbare cryptodienstverleners als Amdax.com kun je zowel in jouw toekomst als in de waarde van geld investeren. Natuurlijk kun je voor de welbekende bitcoin kiezen, maar ook crypto zoals binance coin, litecoin en ethereum behoren tot één van de vele opties.

Expert raadplegen

Laat je via https://amdax.com/nl/ daarom goed informeren over de kansen en risico’s die kleven aan het investeren in crypto. Voor welk type munt je ook gaat: digitale munten als de bitcoins kunnen enorm fluctueren. Hoewel het leuk is om na te denken over de vele financiële mogelijkheden die er allemaal zijn, kun je ook kiezen voor vermogensbeheer. Daarbij besteed je het financiële werk uit aan een expert, die jouw vermogen investeert op de beste manier die bij jou past! Uiteraard gaat het om die stip op de horizon, niet om de waan van de dag. Houd dat vooral in gedachten als je gaat investeren.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close