Financieel

Een lening oversluiten doe je zo

Je betaalt te veel, je wilt meer overzicht of gewoon iets anders. Er zijn veel redenen om een lening over te sluiten. Online is dat eenvoudig te regelen. Dat heeft diverse voordelen. Het belangrijkste is dat leningen bij banken vaak een stuk duurder zijn dan bij online kredietverstrekkers. Het goede nieuws is dat een lening oversluiten online snel geregeld is. Dat doe je als volgt.

Stap 1: is een lening oversluiten nodig?

Wist je dat slechts 10 procent van de mensen die een lening hebben lopen checkt of het niet goedkoper kan? Dat is best zonde, omdat je aardig wat kunt besparen door je lening over te sluiten. Je bent er ook helemaal niet veel tijd aan kwijt. Online een lening oversluiten heb je in enkele minuten gedaan.

Natuurlijk krijg je online hulp. Er wordt gekeken welke leningen je kan oversluiten. Dat geldt namelijk niet voor iedere lening, maar wel voor de meeste leningen. Ook wordt er gekeken naar hoeveel leningen je hebt lopen. Als je meerdere leningen hebt, is het alleen voor het overzicht al fijn om de lening over te sluiten.

Stap 2: lening oversluiten naar wie?

lening oversluiten naar wie

Ook deze keuze hoef je niet alleen te maken. Online kan je eenvoudig vergelijken wat het meest gunstig is op het gebied van een lening oversluiten. Je kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. Zo heb je op een rijtje wat de meest gunstige partijen zijn om je leningen bij onder te brengen.

Onthoud vooral dat banken over het algemeen duurder zijn dan online kredietverstrekkers. Bekijk de actuele rente en probeer al je kredieten bij dezelfde verstrekker onder te brengen. De schuld van je creditcard, een krediet bij Zalando en de lening voor je auto kan je allemaal oversluiten. Je gaat daarna een stuk minder betalen.

Stap 3: de lening daadwerkelijk oversluiten

Op een bepaald moment zal je de knoop moeten doorhakken. Met het doorhakken van die knoop heb je het moeilijkste werk gedaan. Het invullen is namelijk een fluitje van een cent. Online vul je het aanvraagformulier voor het oversluiten van de lening in.

Daarna wordt de meest voordelige lening met het beste rentetarief voor je gezocht. Wat volgt zijn één of meerdere offertes. Als je akkoord hebt gegeven kan je de lening gaan oversluiten. Bij wijze van spreken, want het krediet platform doet het meeste werk voor je.

Stap 4: lening oversluiten betekent genieten

Niks moet hè, maar een lening oversluiten kan je een behoorlijk goed gevoel geven. De besparingen lopen al snel in de honderden euro’s en kunnen als je meerdere leningen hebt lopen nog een stuk verder oplopen. Vaak is een lening oversluiten boetevrij. Ook dit wordt uitgezocht als je een offerte gaat aanvragen. Je kunt daarna volop genieten van de besparing en er iets leuks van kopen of lekker uit eten.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close