OndernemenRetailTips

Snel een pop-up store starten? Dé tips!

Iets wat we de afgelopen jaren steeds vaker voorbij horen komen is de term ‘pop-up store’. Dit is een winkel die tijdelijk wordt geopend door een bedrijf en daarna ook weer verdwijnt. Dat verdwijnen is dus niet omdat het niet loopt, geen succes is, of omdat er een faillissement plaatsvindt. Het sluiten is aan de voorkant al besloten. Het is vooral om een nieuw publiek te bereiken, oude voorraad te verkopen en/of als uithangbord te dienen. Vaak gaat het dan ook om een online shop die tijdelijk een fysieke variant opent. Het is voor ondernemers een heel interessant concept, want het werkt vaak ontzettend goed. Hoe je een pop-up store snel opent? Hier de tips.

De ruimte

Een pop-up store is tijdelijk, dus de ruimte hoeft niet helemaal hip, hot en happening te zijn. Dit is wellicht ook meteen de charme van een pop-up store. Wat vooral belangrijk is, is de locatie. De pop-up store moet vooral door zoveel mogelijk mensen bezocht worden, zodat er nieuwe mensen kennis komen maken met het merk. Daarom gaat locatie vóór de ruimte. Vaak worden voor pop-up stores panden gebruikt die tijdelijk leeg- of te huur staan. Deze worden dan tijdelijk opgevuld tegen een lagere huurprijs, een win-win situatie voor de huurder en de verhuurder.

De ruimte

De inrichting

Wat natuurlijk wel belangrijk is, is de inrichting van de pop-up store. Eénmaal in de winkel wil je dat mensen zoveel mogelijk zien van de winkel en de collectie. Daarom is het goed om snel een volledige winkelinrichting aan te schaffen. Van stellingen tot mandjes, je kunt ze bij een goede winkelinrichting aanbieder voordelig en in één keer aanschaffen. Bezuinig hier niet op, dit is allesbepalend voor de resultaten van je pop-up store.

Het aanbod

Natuurlijk is er ook aanbod nodig. Een pop-up store wordt vaak in verband gebracht met scherpe deals, acties en aanbiedingen. Zorg ervoor dat deze ook verkrijgbaar zijn binnen jouw pop-up store. Zo laat je nieuwe klanten op laagdrempelige manier kennismaken met je merk en zullen ze wellicht daarna overgaan tot een (online) bestelling.

Kortom, een pop-up store even openen klinkt wellicht eenvoudig maar is vrij intensief. Toch kan het je merk een flinke boost geven. Plan in de weken dat jouw pop-up store open is, ook meteen dat je zelf aanwezig bent. Alleen jij kan het verhaal achter jouw winkel het beste vertellen. Zorg er ook voor dat je je klant nét dat beetje extra geeft, een lekker drankje en hapje is altijd een goed idee. Net als een kleine merchandising zoals een sleutelhanger. Die paar weken, haal alles eruit!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close