Verzekeringen

Verzekeringen voor starters: dit zijn de populairste

Ben je onlangs je eigen bedrijf begonnen? Dat is natuurlijk ontzettend leuk en spannend. Een eigen onderneming is niet zomaar wat, dit is een mooie stap. Bij een eigen onderneming is het als starter handig om verzekeringen af te sluiten. Er zijn verschillende belangrijke verzekeringen die je goed kunt gebruiken als je starter bent. Welke verzekeringen voor starters het populairste zijn en dus goed van pas kunnen komen? Wij zetten het voor je op een rij in dit artikel.

De bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Startende ondernemers kiezen er vaak voor om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering is verstandig om af te sluiten, omdat je hiermee schade kunt dekken die je vanuit jouw bedrijf aan personen of spullen van iemand anders toebrengt. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kan ervoor zorgen dat dit voor jou verzekerd wordt. Als jij geen bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering hebt, kan het je flink wat geld gaan kosten als je vanuit jouw bedrijf schade toebrengt aan personen of spullen van iemand anders. Het is dus zeker aan te raden om deze verzekering als starter af te sluiten, want hier kun je veel profijt van hebben.

Rechtsbijstandsverzekering

Veel starters kiezen ervoor om een zakelijke rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Dit heeft te maken met het feit dat veel ondernemers wel eens te maken hebben met een juridisch conflict. Als je een zakelijke rechtsbijstandsverzekering hebt, krijg je hier dan hulp voor. Dan wordt jou professionele juridische hulp geboden en worden kosten als bijvoorbeeld advocaatkosten, proces-en gerechtskosten en kosten voor juridisch advies verzekerd. Bij een rechtsbijstandsverzekering betaal je maandelijks een premie, die is bepaald naar aanleiding van jouw risico en beroepsgroep.

Inventarisverzekering

Als je een eigen onderneming hebt, is de kans groot dat je hiervoor veel apparatuur of andere bedrijfsmiddelen voor aanschaft. Heb je een bedrijfspand gekocht of gehuurd voor jouw onderneming en wil je jouw inventaris graag verzekeren? Dan is een inventarisverzekering echt aan te raden. Hiermee heb je de dekking voor allerlei soorten schade. Van diefstal en inbraak tot brand- en waterschade: met een inventarisverzekering heb je deze dekking. Als je ook graag elektronische apparatuur zou willen verzekeren, zoals bijvoorbeeld smartphones of laptops, heb je vaak nog een aanvullende verzekering nodig op jouw inventarisverzekering.

Voorraadverzekering

Je kunt dan wel een particuliere inboedelverzekering hebben, maar dit zorgt er niet voor dat jouw zakelijke voorraad verzekerd wordt. Om dit wel te kunnen realiseren, wordt een voorraadverzekering aangeraden. Dit is al helemaal verstandig als je over en eigen bedrijfspand beschikt waar de voorraad is opgeslagen.

Autoverzekering

Autoverzekering

Een auto kan natuurlijk hartstikke handig zijn. Om naar verschillende locaties te reizen en om potentiële nieuwe opdrachtgevers te bezoeken. Je kunt er daarom voor kiezen om een auto of bus aan te schaffen op de naam van jouw bedrijf. Als je dit doet, is het van belang dat je een zakelijke autoverzekering neemt. Heb je een auto aangeschaft op je eigen naam? Dan kun je kiezen voor een particuliere autoverzekering. Let wel op dat veel verzekeraars een limiet hanteren voor zakelijk gebruik. Als je meer kilometers rijdt voor je onderneming, kan het zo zijn dat een zakelijke autoverzekering verplicht wordt. Vraag dit altijd goed na bij je verzekeraar, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Bedrijfsschadeverzekering

Wat ook handig kan zijn als starter, is het afsluiten van een bedrijfsschadeverzekering. Wat dit is? Deze verzekering zorgt ervoor dat jouw vaste kosten en eventuele winst gedekt worden als jouw bedrijf door een bepaalde oorzaak stil komt te liggen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bij een brand of andere schade.

Ben jij een startende ondernemer? Dan kan het zeker verstandig zijn om een of meerdere van deze verzekeringen af te sluiten. Je kunt jezelf als ondernemer namelijk niet goed genoeg verzekeren!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close