Bedrijfsuitjes

Wat zijn de beste uitjes voor teambuilding?

Wat zijn de beste uitjes voor teambuilding?

Je kunt als ondernemer een team samenstellen met personeel, maar dat wil nog niet zeggen dat deze individuen samen een goed team vormen waarin men optimaal samenwerkt. Dat betekent echter niet dat dit niet iets is waar je aan kunt werken. Met behulp van goed gekozen teamuitjes kun je op een speelse manier werken aan het versterken van het team. We bespreken de beste uitjes voor teambuilding.

Klimmen

Vertrouwen is een belangrijk onderdeel van teambuilding. Een teamuitje waarbij men op elkaar moet kunnen vertrouwen kan daar zeer geschikt zijn om aan teambuilding te werken. Een goed voorbeeld hiervan is samen gaan klimmen als team, waarbij men ervoor moet zorgen dat iedereen veilig en gezekerd is en er meteen geholpen wordt als er iets misgaat. Dit kan in een klimhal, maar nog gaver is natuurlijk om een dergelijk teamuitje in de natuur te houden. Op Campz vind je alle klimspullen die je nodig hebt.

Pubquiz

Naast op elkaar vertrouwen, is gebruikmaken van elkaars kennis en samen redeneren om tot een oplossing te komen natuurlijk ook een goede oefening in het kader van teambuilding. Daarom kan het leuk en constructief te zijn om als teamuitje een pubquiz te doen, waarbij het team in kleinere teams verdeeld worden die samen tot de beste antwoorden op de vragen moeten komen. Dit nodigt uit tot constructief overleg en geeft mensen ook de kans om elkaar te verrassen met hun kennis.

Escape room

Waar een pubquiz grotendeels drijft op algemene kennis, is een escape room een alternatieve optie waarbij mensen hoofdzakelijk oplossingsgericht moeten samenwerken. Voorkennis speelt doorgaans geen rol, de spelers moeten creatief zijn onder tijdsdruk en dat is nu juist een goede oefening voor dagelijkse praktijk in het zakenleven. Ook daar moeten creativiteit en deadlines hand in hand gaan. Een escape room doen met het team is daarom een goede keuze voor een teamuitje.

Wat zijn de beste uitjes voor teambuilding?

Etentje

Hoe eenvoudig en inactief het ook klinkt, een etentje met het team kan zeker bijdragen aan teambuilding. Ieder lid van het team is naast medewerker ook een mens met een eigen leven en een eigen verhaal. Samenkomen buiten werktijd biedt de mogelijkheid voor collega’s om elkaar beter te leren kennen en daarom ook beter te leren begrijpen. Meer begrip kan tot betere samenwerking leiden en een constructievere houding van collega’s ten opzichte van elkaar.

Dit soort activiteiten zijn zeker de investering waard. Ook als je al een team hebt dat goed functioneert werken deze activiteiten versterkend. Bovendien is het een leuk gebaar naar je medewerkers toe om ze zoiets aan te bieden.

Laat meer zien
Back to top button
Close