Kantoor

Een kantoor inrichten? Lees onderstaande tips!

Kantoren zijn er in vele soorten en maten. Tegenwoordig denken we echter heel anders over de inrichting van een kantoor dan pakweg een halve eeuw geleden. Het hybride werken heeft zijn intrede gedaan, maar we besteden ook meer aandacht aan ergonomisch werken en aan de sfeer van de kantoorruimte. Die moet aangenaam en inspirerend zijn, waar in vroeger jaren kantoren nog wel eens uitblonken door saaiheid en somberheid.

Licht en ruimtelijk

Belangrijk is dat een kantoorruimte lekker licht en ruimtelijke oogt. Helaas is niet in elk kantoor sprake van voldoende invallend daglicht. Natuurlijk kun je dit oplossen door extra verlichting op te hangen, maar heb je wel eens aan spiegels gedacht? Scoor een mooie spiegel op maat bij Glaswebwinkel en bevestig die op strategische wijze aan de wand van je kantoor. Als je dit op de juiste manier doet, zal de spiegel het daglicht reflecteren in de richting van de donkere hoekjes in het vertrek. Dat spaart je ook meteen wat elektriciteit, want op die plekken is extra licht niet meer nodig.

Scheidingswanden van glas

Kies je ervoor om de kantoorruimte op te delen in verschillende afdelingen met scheidingswanden ertussen? Zorg er dan voor dat die scheidingswanden van glas zijn. Dit heeft zowel optisch als psychologisch voordelen. Op de eerste plaats behoud je de natuurlijke lichtinval in de ruimte en zo voorkom je dat er donkere, sombere kamertjes ontstaan. Ten tweede creëer je hiermee niet alleen letterlijk transparantie, maar ook een transparante werkwijze. De werknemers kunnen elkaar immers door de scheidingswanden heen zien en dat is over het algemeen beter voor de bedrijfscultuur.

Scheidingswanden van glas

Een groen kantoor

Haal zo veel mogelijk natuur naar binnen. Zet mooie grote planten neer op de vloer en kleinere exemplaren op kasten en bureaus. Zo creëer je een stukje natuur op de werkplek. Dat komt de productiviteit en de creativiteit van de medewerkers zeker ten goede. Planten hebben immers een rustgevend effect op de mens en zorgen bovendien voor wat extra zuurstof en dat is mooi meegenomen.

Neutraal kleurgebruik

Als we het dan toch over kleuren hebben, maak het qua kleuren op de wanden, vloeren en plafonds niet te bont. Felle kleuren leiden juist af en zorgen er niet voor dat iemand relaxed zijn werk kan doen. Probeer dus neutrale kleuren te kiezen, zoals lichtbruin, beige, wit en grijs. Ook groen en blauw, bij voorkeur in lichte tinten, zijn aanraders.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close