OnlineTechTips

De kracht van een PowerPoint presentatie bij een online meeting

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we op een hele andere manier zijn gaan werken. Een van de meest ingrijpende maatregelen is namelijk nog wel het advies zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Ook in de toekomst zal waarschijnlijk veel meer online contact gezocht worden, in plaats van face-to-face af te spreken. Maar hoe zorg je dat je tijdens een digitale meeting een overzichtelijk verhaal kunt vertellen, en je publiek blijft boeien? Een professionele PowerPoint presentatie komt hierbij goed van pas.

Wennen aan online vergaderen

Als ondernemer communiceer je sinds een jaar veelal digitaal met medewerkers, collega-ondernemers en klanten. In het begin was het wel nog erg wennen. Is het jou tijdens een online overleg ook wel eens gebeurd dat mensen de weg kwijt waren naar het juiste gesprek? Of dat iemand nogal lang moest zoeken naar de mute-button? Gelukkig gaat het nu intussen qua techniek een stuk beter. Maar merk jij ook wel eens dat je aandacht een beetje verslapt tijdens een lang verhaal van iemand? Of zie je dat mensen andere dingen ondertussen zijn gaan doen terwijl jij een verhaal aan houden was? Hoewel de vorm van overleg intussen meer ingeburgerd is geraakt, vinden veel mensen het inhoudelijk nog steeds lastig iets goed over te brengen.

Voorkom lange en saaie presentaties

En dat is precies waar een PowerPoint presentatie een echte toegevoegde waarde levert. Hoewel PowerPoint door de visuele aspecten een stuk boeiender kan zijn dan een langdradig gesproken verhaal, moet je wel saaie presentaties voorkomen. Misschien heb je wel eens de term ‘Death by PowerPoint’ voorbij horen komen? Een presentatie met te lange lappen tekst, en te veel bulletpoints. Verhalen die niet overtuigen en soms zelfs slaapverwekkend zijn. Hoewel veel mensen al sinds de middelbare school bekend zijn met PowerPoint is het toch echt een hele kunst om een overzichtelijke en interessante presentatie te maken. Hulp nodig hierbij? Laat dan een professionele PowerPoint presentatie maken door PPT Solutions.

Een presentatie die je verhaal visueel ondersteunt

Een presentatie die je verhaal visueel ondersteunt

Een professionele PowerPoint presentatie laten maken heeft diverse voordelen. Zo worden ten eerste op iedere slide de bulletpoints en tekst visueel gemaakt. Hierdoor komt je verhaal beter over en zien de slides er professioneler uit. Daarnaast hebben mensen vaak de neiging alle informatie op de slides te willen zetten. Door deze overvloed aan informatie gaat er meer aandacht naar je presentatie dan naar jou. Een goede presentatie geeft daarom op de achtergrond gedoseerd informatie, die je verhaal visueel ondersteunt. Tot slot kun je de presentatie aanpassen aan je doelgroep. Omdat je de beschikking krijgt over een interactieve presentatie kun je er gemakkelijk doorheen navigeren. Bepaalde slides kun je overslaan als ze niet interessant zijn voor een bepaalde doelgroep.

Nog meer tips voor online meetings

Door een presentatie te laten maken kun je beter je boodschap overbrengen, en je publiek inspireren. Wat nog meer handige tips zijn voor het houden van een boeiende en vloeiende presentatie? Gebruik meer technieken die online vergadertools hebben. Zet bijvoorbeeld de chatfunctie aan om feedback te laten geven of vragen te laten stellen. Je bevordert zo de interactie, zonder dat de presentatie onderbroken hoeft te worden. Daarnaast is het goed om de presentatie op te nemen. Mensen die niet in de gelegenheid zijn de meeting bij te wonen, kunnen zo de presentatie met slides en het verhaal erbij op een later moment bekijken.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close