Tips

Maak een goede zakelijke eerste indruk met een goede mondgezondheid

Onbewust beoordelen we andere mensen die we voor het eerst ontmoeten op allerlei punten. Denk aan het taalgebruik, de kleding en non-verbale signalen zoals een open houding. Een andere belangrijke factor die de eerste indruk bepaalt, is het gebit. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de mensen de glimlach van iemand analyseert, en zich aangetrokken voelt door een mooie lach met rechte en witte tanden. Hoe je hiermee een goede zakelijke eerste indruk maakt? Hieronder lees je er alles over.

De invloed van eten en drinken

Veel voedingsmiddelen tasten het glazuur van je tanden en kiezen aan. Het gaat hierbij vooral om zuren in wijn, frisdranken en vruchtensappen, suikers in onder meer snoep en zetmeel in aardappels, brood en pasta. Beperk het aantal dagelijkse eet- en drinkmomenten tot maximaal zeven. Qua drinken is water, thee en koffie het beste omdat hier geen suikers of zuren inzitten. De aanwezige tannines in thee en koffie kunnen je tanden wel verkleuren. Je kunt de kans hierop verkleinen door na het drinken ervan een glas water te drinken of je mond te spoelen met water. Op kauwgom kauwen stimuleert tot slot de speekselproductie, waardoor schadelijke stoffen sneller worden weggeslikt.

Houd je gebit zelf goed schoon

Om plak en aantasting van je tanden en kiezen te voorkomen, worden een aantal dingen aangeraden. Allereerst natuurlijk twee keer per dag je gebit poetsen. Kies voor een tandpasta met fluoride, en bij voorkeur een elektrische tandenborstel omdat deze beter reinigt dan een handtandenborstel.

Wil je voedselresten en tandplak ook in krappe en moeilijke bereikbare plaatsen goed verwijderen? Gebruik dan ook interdentale stokers zoals GUM soft picks. Voor een optimale reiniging voordat je je tanden poetst, worden advanced GUM tandenstokers aangeraden.

Bezoek regelmatig een tandarts

Bezoek regelmatig een tandarts

Om je gebit mooi en gezond te houden, is het nodig om regelmatig een tandarts te bezoeken. Voorgeschreven is tweemaal per jaar, vanaf de leeftijd van twee jaar een bezoek te brengen aan een tandarts. Een tandarts werkt preventief om gebitsproblemen te voorkomen door plak te verwijderen, de staat van de tanden en kiezen te checken, advies te geven en problemen te verhelpen.

Je gebit verfraaien

Heb je gele verkleuringen op je tanden of kiezen? Of staan je tanden niet mooi recht? Dat is op zich niet vreemd, aangezien heel veel mensen dit hebben. Schaam je je ervoor, heeft het een negatieve invloed op je zelfvertrouwen? Dan zijn er allerlei dingen die je kunt (laten) doen om je gebit te verfraaien. Zo kun je onder meer je tanden (laten) bleken, of met een beugel scheefstaande tanden weer rechtzetten.

Je lach is je visitekaartje, zorg dat je er trots op kunt zijn!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close