BusinessFinancieelOndernemen

Hoe kun je zo voordelig mogelijk een bedrijfsauto financieren?

Een bedrijfsauto financieren kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor een leaseconstructie, een optie waar veel ondernemers de voorkeur aan geven. Daarbij kun je dan nog een keuze maken uit twee verschillende opties, namelijk financiële lease of private lease. In het eerste geval wordt de auto uiteindelijk je eigendom. Als je kiest voor private lease dan betaal je gedurende de leaseperiode een vast bedrag voor het gebruik, verzekering en onderhoud en lever  je de auto na afloop van die periode weer in.

Wat kan ik doen als ik de auto zelf wil kopen?

Als je er de voorkeur aan geeft om een auto aan te schaffen, dan zijn er natuurlijk ook meerdere opties. Als je eigen geld hebt kun je daar de auto van betalen. Als dat niet zo is dan zal je hiervoor geld moeten lenen. Het is aan te raden om hierbij niet te snel een beslissing te nemen. Je kunt leningen vergelijken om uit te zoeken bij welke financiële dienstverlener je het voordeligst uit bent. Let daarbij niet alleen op het rentepercentage, maar vergelijk ook de bijkomende kosten en overige voorwaarden. Deze kunnen het verschil maken tussen een lening die je gemakkelijk kunt aflossen of een lening waarbij je mogelijk in de financiële problemen komt.

Waar moet ik op letten als ik een bedrijfsauto wil financieren?

Als je een auto voor je bedrijf gaat kopen dan is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat een lening alleen wordt verstrekt als dit verantwoord is. Als je zakelijk leent en je hebt een eenmanszaak, dan wordt er ook naar je privé situatie gekeken. Je moet immers ook je vaste lasten zoals je hypotheek en een eventuele persoonlijke lening of de bestedingen van je creditcard kunnen betalen. Daarom doet een bank of andere geldverstrekker in de meeste gevallen een check bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel, om te beoordelen of je voldoende financiële ruimte hebt om de lening binnen de gestelde termijn te kunnen aflossen.

Financieren bedrijfsauto voorwaarden

Een auto financieren tegen gunstige voorwaarden

Ga je een auto financieren dan is het belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen voordat je je handtekening zet. Als je getekend hebt zit je aan de lening vast en kun je niet zomaar overstappen naar een andere financier. Het is dus belangrijk om alle plus- en minpunten goed tegen elkaar af te wegen voordat je besluit voor de aankoop van een bedrijfsauto geld te gaan lenen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close