BusinessKantoorOndernemen

Kantoorinrichting voor de startende ondernemer

Jij wilt een eigen kantoorruimte als startende ondernemer, maar hebt nog niet heel veel budget voor de inrichting. Zorg voor een inspirerende werkplek met de volgende tips. Het is namelijk prettig werken vanuit een comfortabele en inspirerende werkplek, waardoor jij jouw groeiambities nog sneller kunt verwezenlijken.

Hoeveel kantoorruimte heb je nodig?

Voordat je kiest voor een bepaalde kantoorruimte of aan de slag gaat met de inrichting, raden wij je aan om een aantal zaken voor jezelf duidelijk te krijgen. Welke eisen stel je aan de werkplek? Wat wil je bereiken met de kantoorruimte? En welke inrichting of stijl heeft jouw voorkeur?

Als een werkplek aan huis niet meer afdoende is, is het tijd voor een eigen kantoorkamer of zelfs een eigen kantoorpand om je bedrijf te vestigen. Eventueel kan je kiezen voor een flexwerkplek, zodat je zelf geen investeringen hoeft te doen in de inrichting. Een eigen kantoorkamer biedt meer privacy, terwijl je met een eigen kantoorpand zeker weet dat je verder kunt groeien met de beschikbare ruimte. Hoeveel ruimte er nu en in de directe toekomst nodig is, hangt af van je ambities, of je al personeel voor je hebt werken en wat het potentieel van je bedrijf is.

Ergonomische kantoormeubelen

Jij hebt besloten voor een bepaalde kamer of kantoorpand. Nu is het tijd om te gaan inrichten! Aan de basis van je kantoorinrichting staan goede ergonomische kantoormeubelen. Ga voor een verstelbare bureaustoel en een bureau dat is aan te passen op jouw lichaamslengte. Een zit sta bureau is een goede optie als je veel tijd doorbrengt op kantoor. Vind je duurzaamheid belangrijk en wil jij het meeste uit je budget halen? Met tweedehands kantoormeubelen sla je twee vliegen in een klap.

Sfeervolle accessoires

Om de kantoorinrichting echt eigen te maken, kies je voor unieke accessoires. Gebruik bijvoorbeeld Pinterest om inspiratie op te doen en zoek elementen uit die passen bij jouw smaak. Dat kan een leuke poster zijn, een grote plant of een bijzondere lamp.

Aftrekbare kosten kantoorinrichting

Aftrekbare kosten kantoorinrichting

Verschillende kosten die je maakt voor je kantoorruimte zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Door de kostenbesparing kan het zijn dat je wat extra budget hebt voor de kantoorinrichting. Kosten die je als aftrekpost op kunt voeren zijn onder andere:

  • De huur van je kantoorpand
  • Aanschafkosten van kantoormeubilair (ook van gebruikt kantoormeubilair)
  • De kosten van apparatuur en materialen die je nodig hebt voor je werk (laptop of pc, printer, papier, cartridges etc.)
  • De kosten voor internet en telefonie

Op de website van de Belastingdienst vind je meer details over de kosten die allemaal aftrekbaar zijn. Als ondernemer is het al snel de moeite waard om een boekhouder in te huren die je hier over kan adviseren en die je aangiftes voor je verzorgd. Wist je dat de kosten voor een boekhouder of administratiekantoor ook aftrekbaar zijn?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close