Kantoor

Manieren om jouw medewerkers waardering te tonen

Het succes van een onderneming valt of staat natuurlijk met de inzet die de medewerkers tonen. Het is dus ook belangrijk om ze voortdurend te prikkelen en te stimuleren. Dat kan je enerzijds doen door doelen te stellen. Door naar doelen toe te werken blijft iedereen gedreven. Het is echter minstens zo belangrijk om ook waardering te tonen. Door te laten zien dat ze een belangrijke rol in het succes van het bedrijf spelen, blijven veel mensen bereid om net zo hard te werken. Er zijn vele manieren om dit te doen, die we in dit artikel doornemen.

Geef een cadeau

Het is leuk om de medewerkers zo nu en dan een cadeau te geven. Een extraatje bieden bovenop de gebruikelijke lonen en andere voordelen in de arbeidsvoorwaarden kan veel goeds doen. Je moet dan natuurlijk wel op zoek naar het juiste presentje. Dat kan bijvoorbeeld het Happibox cadeau voor personeel zijn. Het leuke aan deze boxen is natuurlijk dat het precies aansluit op wat jouw medewerkers willen. In een box vind je meerdere items terug. Daardoor is de kans klein dat je iets aanbiedt waar jouw gewaardeerde medewerker helemaal niets aan heeft.

Een dagje eropuit

Naast het geven van cadeaus kan ook een dagje uit een leuke optie zijn. Als je kijkt naar de vele mogelijkheden met bedrijfsuitjes, dan kan je er eigenlijk wel zeker van zijn dat er altijd iets te vinden is wat jouw medewerkers aanspreekt. Een dagje uit verzorgen is niet alleen aantrekkelijk als blijk van waardering. Een fijne bijkomstigheid is namelijk dat het de teambuilding ook nog eens kan bevorderen. Het is dus ook in dat opzicht iets waar je als ondernemer veel aan kan hebben. Plan daarom in ieder geval een keer per jaar een uitje in met elkaar.

Een bonus in het vooruitzicht

Een hele andere manier om medewerkers te belonen is door voor een bonus te werken. Dit komt natuurlijk wel overeen met het stellen van doelen. Alleen levert het stellen van doelen met een bonus eraan gekoppeld natuurlijk ook wel iets voor de medewerkers persoonlijk op. Dit kan dus een leuke extra stimulans zijn. Het is zeker ook de moeite waard om eens te kijken naar de vele verschillende soorten bonussen die je kan uitdelen. Zo vind je ook nog eens altijd iets wat bij het bedrijf past en waar je jouw medewerkers mee kan enthousiasmeren.

Laat het ze weten

Tot slot nog een tip die zo simpel is, dat deze door veel werkgevers over het hoofd wordt gezien. Je kan het natuurlijk ook zo nu en dan gewoon uiten. Door het de medewerkers te vertellen, voelen ze zich ook gewaardeerd. Uit onderzoeken blijkt dat dat dit zelfs nog altijd de methode is die heel veel goodwill kweekt bij medewerkers. Je kan ze dus gewoon vertellen dat ze iets goed hebben aangepakt, of dat ze van waarde zijn voor de organisatie. Op die manier kan je ook goed laten zien wat ze eigenlijk voor jullie betekenen met hun werkzaamheden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close