Duurzaamheid

Een investering voor de toekomst: waarom zonnepanelen een goede beslissing zijn

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bezig met duurzaamheid. Neem als voorbeeld zonnepanelen; zonlicht kost natuurlijk geen geld en levert toch energie op. Het kan veel geld kosten om zonnepanelen te laten plaatsen, maar je kunt het ook weer terug verdienen. Wil je meer weten over zonnepanelen en andere opties om duurzaam en milieubewust te leven? Lees dan snel verder.

Zonnepanelen voor type daken

Allereerst is het goed om te weten dat bij elk type dak zonnepanelen anders gemonteerd worden. Hiervoor maken installateurs gebruik van een zonnepanelen montagesysteem. Zo is er een zonnepanelen montagesysteem voor een plat dak. Belangrijk is dat er gelet wordt op de afstand tussen de zonnepanelen, deze moeten niet te dicht op elkaar worden geplaatst. Anders liggen ze in elkaars schaduw. Ook worden ze vaak diagonaal geplaatst, omdat niet alle daken perfect op het zuiden gericht zijn. Voor woningen met een schuin dak is er een  zonnepanelen montagesysteem voor een schuin dak. Bij een schuin dak krijg je te maken met verschillende dakbedekking en dus ook verschillende gereedschappen.

Zonnepanelen terugverdienen

Het plaatsen van zonnepanelen kost natuurlijk geld, maar dit verdien je na een aantal jaren weer terug. Gemiddeld duurt het 7,5 jaar voordat je ze terug hebt verdiend. Als je wil weten hoe lang het duurt voordat je jouw zonnepanelen terugverdient, kun je dit op internet met een speciale tool zelf uitrekenen. Zonnepanelen gaan lekker lang mee, ze hebben namelijk een gemiddelde levensduur van ongeveer 25 jaar. Ook dragen ze bij aan een gunstiger energielabel. Huizen met een gunstig energielabel zijn aantrekkelijk voor potentiële kopers. De aanwezigheid van zonnepanelen op je dak levert een hogere waarde van je woning op. Dat komt dus goed uit als je jouw huis wil gaan verkopen. 

Andere duurzame oplossingen voor studenten

Naast zonnepanelen, zijn er nog genoeg andere manieren om met duurzaamheid om te gaan. Zo kun je herbruikbare flessen en bekers gebruiken, in plaats van plastic wegwerpbekers. Ook kun je beter je eten meenemen in een broodtrommel en dus niet in een plastic zakje. Daarnaast is het belangrijk om te letten op CO2 uitstoot. Ga daarom, als het kan, lopend of met de fiets naar je bestemming. Dit is ook nog eens gezond voor je, dus een win-winsituatie.

Nu je weet wat je kunt doen om duurzaam en milieuvriendelijk bezig te zijn, kun je aan de slag met een goede leefstijl. Succes!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close