Transport

Verbeter en versnel het bezorgen met een routeplanner

Heb je een bedrijf of organisatie waarmee je pakketjes naar mensen brengt? En ben je op zoek naar een hulpmiddel om de logistiek te verbeteren? Met behulp van een software kun je de logistiek beter dan ooit krijgen. Wanneer de organisatie niet goed geregeld is zul je veel tijd verspillen en kan dit zelfs leiden tot ontevreden klanten. Dat is natuurlijk wel het laatste wat je wilt. Zeker als je net van start gaat is het belangrijk dat je de organisatie op orde hebt. Want hoe kun je nu de beste route inplannen? Naar welke klant ga je als eerst en hoe kun je ervoor zorgen dat je tijd bespaart door files te vermijden? Je leest hier alles over het gebruik van een routeplanner speciaal voor bedrijven die producten of pakketjes bezorgen.

Efficiënte route plannen

Bij het maken van een planning voor het rondbrengen van pakketjes is het belangrijk dat je die zo efficiënt en zo goed mogelijk organiseert. Wanneer je veel leveradressen op een dag hebt, kan het lastig zijn om een goede route te plannen. Een route plannen doe je vaak op de meest praktische en logische manier. Hoe doe je dit nu het best? Dat lees je hieronder.

Om te voorkomen dat je chauffeurs tijd, geld en benzine verspillen is het belangrijk dat je een juiste route uitstippelt. Sommige bedrijven hebben hier een logistieke planner voor in dienst genomen. Heb je dit niet? Dan zijn er ook andere mogelijkheden om een route te stippelen. Dit kan namelijk door een bepaalde software te downloaden. 

Een routeplanner software kan veel sneller en makkelijker een route uitstippelen voor je bedrijf dan een logistieke medewerker. Dit doe je door al je gegevens en bestellingen in de app te installeren. Wanneer alles erin staat, kan de app automatisch de meest efficiënte route plannen. Het installeren van je gegevens doe je via je ERP of CRM-pakket. In de app kun je zelf instellen hoe lang een los- en laadtijd mag zijn. Daarnaast kun je een specifiek tijdvak meegeven. Hiermee kunnen je klanten zien in welk tijdvak hun pakket geleverd wordt. Mocht er onverwachts iets veranderen in de route of aan de levering? Dan kan er direct met de klant gecommuniceerd worden. 

Meerdere chauffeurs en voertuigen

Meerdere chauffeurs en voertuigen

Je vraagt je misschien af of dit voor enkel 1 chauffeur gebruikt kan worden of voor meerdere. De software is ingesteld op het gebruik voor meer dan 100 chauffeurs. Daarnaast kunnen er meer dan 1000 adressen op 1 dag worden ingevoerd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de capaciteit van de app. Met deze software zul je je bedrijf, bezorging en klanttevredenheid naar een zeer hoog niveau brengen. Dat alles met een app die op elk elektronisch apparaat gedownload kan worden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close