BusinessOndernemenTech

Wat is het handigste abonnement voor tijdelijke zakelijke telefoons?

Met de huidige lockdown is thuiswerken van een verzoek een zeer dwingend advies geworden. En dat kan de bedrijfsvoering er niet makkelijker op maken. Je wil immers dat medewerkers op een laagdrempelige manier in contact kunnen blijven met klanten en collega’s. Maar je kunt niet verwachten dat ze daar zelf kosten voor gaan maken en hun privénummer intensief voor zakelijke doeleinden gaan gebruiken. Dan heb je dus een oplossing nodig voor tijdelijke zakelijke telefoons, want met de vaccinatiecampagne in het vooruitzicht is het denkbaar dat over een aantal maanden de coronamaatregelen ook weer een keer versoepeld kunnen worden.

Korte looptijd

Met de onzekerheid over het verloop van het komende jaar, wil je niet voor lange tijd vast zitten aan telefoonabonnementen voor medewerkers die misschien maar een paar maanden nodig zijn als noodoplossing. Als je een telefoonabonnement met een korte looptijd wilt, kom je automatisch uit bij sim only abonnementen. Bij sommige aanbieders kun je kiezen voor Sim Only maandelijks opzegbaar, zodat je de abonnementen ook weer snel kunt stopzetten. Zo betaal je niet onnodig lang door.

Toestel

Het probleem van een sim only abonnement is wel dat je er geen telefoon bij krijgt. Maar als je een abonnement mét toestel afsluit, zit je weer vast aan een langere looptijd. Informeer daarom eerst eens bij je medewerkers die thuis moeten werken of zij zelf nog een oud reservetoestel over hebben dat gebruikt kan worden voor het zakelijke telefoonnummer. Misschien heb je er zelf als bedrijf ook nog wel een aantal die je kunt uitlenen aan medewerkers. Anders kun je overwegen om aanvullend refurbished smartphones voor een zachte prijs te kopen, of wat oudere modellen waarvan de prijs inmiddels flink gezakt is. Je thuiswerkende medewerkers hoeven immers geen hoogwaardige video’s te maken met hun zakelijke telefoon, ze moeten gewoon op kosten van de zaak bereikbaar zijn.

Het handigste abonnement voor tijdelijke zakelijke telefoons

Onbeperkt bellen

Een sim only abonnement met een korte looptijd is dus de goedkoopste en meest flexibele oplossing. Die flexibiliteit is er ook in de samenstelling van de belbundel, in de zin dat je vaak tussentijds de bundel kunt aanpassen. Maar omdat je niet weet hoeveel belminuten je medewerkers gaan verbruiken, is het beter om daar geen limiet aan te hebben. Kies je voor een abonnement voor Sim Only onbeperkt bellen bij Simyo, dan hoef voor niet al te veel geld je geen zorgen te maken over medewerkers die over hun belbundel heen gaan en zo onvoorziene aanvullende kosten gaan maken.

Ons oordeel is dat je het beste uit de voeten zult kunnen met een maandelijks opzegbaar sim only abonnement met een bundel voor onbeperkt bellen. Als je daarnaast ervoor kunt zorgen dat iedereen een telefoon heeft voor hun zakelijke nummer, kun je je medewerkers met een gerust hart laten thuiswerken.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close