BusinessDuurzaamheid

Duurzaamheid een steeds belangrijker thema voor ondernemers

Ondernemers hechten steeds meer waarde aan het thema duurzaamheid. Niet alleen omdat de maatschappij dit van hen vraagt, ook omdat het een positieve bijdrage kan leveren aan het bedrijfsresultaat. Door te snijden in de kosten, bijvoorbeeld middels een investering in zonnepanelen, verhogen ondernemers hun winst. Duurzaamheid kent tal van verschillende vormen. Een investering in zonnepanelen is er een voorbeeld van, maar denk bijvoorbeeld ook aan het gebruik van kwalitatief hoogwaardige boot lak om de gemeenschappelijke boot van de organisatie periodiek te kunnen onderhouden. Het helpt de boot in goede staat te houden. Organisaties gebruiken zo’n boot voor het uitnodigen van relaties, voor bedrijfsfeestjes, enzovoorts. Vergelijkbaar is het gebruik van een lak voor het onderhoud aan een houten tuinbank op het terras van je bedrijfspand. Een slecht onderhouden tuinbank doet af aan de uitstraling van je organisatie.

boot lak

Investeren in een duurzame vloer binnen je bedrijfspand

Goed onderhoud helpt je elementen in goede staat te houden, waardoor deze langer meegaan. Nog beter is de keuze voor elementen die maar weinig onderhoud nodig hebben; het bespaart tijd en geld. Een element waarbij dit een grote rol speelt is de vloer binnen je bedrijfspand. Kies je voor een houten vloer, dan moet deze periodiek geschuurd en gelakt worden. Goed alternatief voor een houten vloer is een gietvloer. Kijk bijvoorbeeld eens naar de mogelijkheden van een aanbieder als Epoxywinkel. Een gietvloer hoeft niet geschuurd te worden; het is voldoende deze aan het eind van de dag af te nemen met een vochtige dweil. 

Voordelen van een gietvloer voor ondernemers

De onderhoudsvriendelijkheid van een gietvloer is slechts een van de voordelen van dit type vloer. Denk ook aan de slijtvastheid ervan; zelfs bij een intensieve belasting blijft de vloer een lange tijd mooi. Zeker in winkelpanden worden vloeren vaak zwaar belast, door de tientallen consumenten die de winkel dagelijks bezoeken. Zij nemen veel vuil en vocht mee onder hun schoenen. Iets wat een vloer aan kan tasten. Naast de slijtvastheid van een gietvloer, maar ook de vochtbestendigheid ervan dat de vloer goed bestand is tegen deze continue stroom van consumenten.

Analyseer processen en beperk restafval

Het moge op basis van dit artikel duidelijk zijn dat duurzaamheid verschillende vormen kent voor ondernemers. Naast de reeds genoemde vormen, is het interessant de productieprocessen nog eens kritisch te analyseren. Zoek binnen deze processen naar kansen om ze te optimaliseren, met als doel het terugdringen van de hoeveelheid restafval die gedurende het proces vrijkomt. Dit bespaart kosten en helpt je daarbij op een duurzame wijze te ondernemen; het milieu wordt niet onnodig zwaar belast. Naast productieprocessen kunnen ook logistieke processen vaak verbeterd worden. Slimme software helpt chauffeurs de meest ideale route uit te stippelen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close