Personeel

Zelf personeel werven of uitbesteden? De voor- en nadelen op een rij

Ben je op zoek naar personeel voor je bedrijf? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om hier zelf achteraan te gaan. Echter is het ook een optie om het werven van je personeel uit te besteden. Beide mogelijkheden hebben weer eigen voor- en nadelen. Ben je hier benieuwd naar, zodat je hier een keuze in kunt maken? Wij zetten de grootste voor- en nadelen hieronder op een rijtje.

De voordelen van zelf personeel werven

Laten we beginnen met de voordelen van het zelf werven van personeel. Hier zitten namelijk meerdere voordelen aan verbonden. Ten eerste is het een voordeel dat je door zelf personeel te werven kosten kunt besparen. Zeker als je nog niet zo’n hele grote onderneming hebt, is dit een fijne bijkomstigheid. Het uitbesteden van het werven van personeel kan best gaan oplopen in de kosten en dit moet je er wel voor overhebben. Als je dit proces zelf oppakt, zal je dus kosten besparen. Wat ook een voordeel is van het proces zelf uitvoeren, is dat jij als eigenaar van het bedrijf als geen ander kunt vertellen aan een kandidaat hoe het er bij jouw bedrijf aan toe gaat. Een ander voordeel van zelf personeel werven is dat wanneer je een goede campagne maakt voor een vacature, jij de naamsbekendheid krijgt. Als je dit uitbesteedt aan een bureau, dan is dit niet het geval.

De nadelen van zelf personeel werven

Het zelf personeel werven heeft ook zeker nadelen. Zo is het een groot nadeel dat dit een proces kan zijn wat veel tijd en moeite kan kosten. Zeker als je het nog niet vaak eerder gedaan hebt, kan dit een tijdrovend project zijn. Er gaat veel tijd in zitten en hierdoor kan je jezelf minder focussen op de kerntaken van je bedrijf.

De nadelen van zelf personeel werven

De voordelen van uitbesteden

Het uitbesteden van het werven van personeel heeft diverse voordelen. Ten eerste is het een voordeel dat een bureau op het gebied van recruitment veel kennis in huis heeft. Zulke experts weten als geen ander wat zij ervoor moeten doen om de juiste kandidaat te vinden voor jouw vacature. Een ander voordeel van uitbesteden is dat werving bureaus diverse creatieve oplossen weten om aan personeel te komen, ook als er meer vraag is dan aanbod. Tenslotte is ook de snelheid van zulke bureaus een groot voordeel. Omdat zij hier dagelijks mee bezig zijn, kunnen zij ook snel voor een geschikte kandidaat zorgen. Als je op zoek bent naar een bureau dat jou kan helpen bij het werven van toppersoneel, dan is deze headhunter in Amsterdam een aanrader.

De nadelen van uitbesteden

Het is ook goed om op de hoogte te zijn van de nadelen van het uitbesteden van de werving van personeel. Zo is het een nadeel dat dit jou best wat geld kan gaan kosten. Omdat je het niet zelf doet, zal je moeten betalen voor de diensten van een gespecialiseerd bureau. Een ander nadeel is dat een wervingsbureau naamsbekendheid kan werven voor jouw vacature. Wanneer zij een goede campagne op zetten, zullen zij hiervoor de credits krijgen.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben zowel zelf personeel werven als dit uitbesteden eigen voor- en nadelen. Weeg deze voor- en nadelen tegen elkaar af om een goede keuze te maken. Mocht je besluiten om de werving uit te besteden en je op zoek bent naar de perfecte kandidaten voor jouw vacatures, dan is executive search Nederland zeker iets om naar te kijken.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close