BusinessLifestyleTips

Zakelijk goed voor de dag komen? Kies de juiste kleur

Bij een sollicitatiegesprek of een werkmeeting is een stijlvolle, zakelijke look een absolute must. Wie er goed uitziet, straalt zelfverzekerdheid uit. Wellicht weet je al heel goed welke kleding wel of zeker niet kan naar een vergadering of belangrijk gesprek. Heb je echter al eens nagedacht over de kleuren die je juist wel of beter niet kunt dragen in zo’n look? Het kiezen van de juiste kleuren voor een zakelijke outfit is best lastig. Om je een handje te helpen, heeft Bizz.nl de beste tips en tricks voor je verzameld. Met onderstaande kleurentips en tabel verschijn je in vol ornaat op de juiste manier bij een belangrijke meeting.

kleurentips

Via Jas.nl.

Zorg voor een rustige basis met blauw en grijs

Eigenlijk zijn de meeste kleuren gangbaar voor een zakelijke look, mits ze niet te heftig of te opvallend zijn. Gekke kleurencombinaties en prints op de werkvloer vermijd je het liefst, tenzij je natuurlijk op een kleurrijk kunstatelier werkt. Ga verder altijd voor de meest veilige keuze en kies voor een rustige basis. Denk bijvoorbeeld aan kleurencombinaties met grijs of donkerblauw. Dergelijke kleuren doen het altijd goed in een zakelijke outfit.

Wist je dat kleuren altijd een betekenis hebben? Een rustige look met donkergrijze tinten straalt bijvoorbeeld autoriteit uit. Ook heeft deze kleur een hele zakelijke touch; perfect voor het voorbereiden op een sollicitatiegesprek of meeting zou je denken. Wil je echter niet voor autoritair gaan, omdat het gesprek daar niet hét moment voor is, dan is het aan te raden om voor een rustige look met blauw te gaan. Blauw straalt vertrouwen, stabiliteit en rust uit, de ideale mix voor een zakelijke meeting.

Opvallende kleuren combineren in een zakelijke look

Betekent dat dat je helemaal niet kunt gaan voor wat fellere kleuren? Nee, zeker niet. Er zijn talloze kleuren waar je zeker mee kunt combineren in je zakelijke look, mits je dit op de juiste manier doet. Wist je bijvoorbeeld dat zwart wordt gerekend onder een minder veilige kleur? Zwart straalt namelijk autoriteit uit, evenals mysterie en elegantie. Combineer je zwart met donkergrijs of blauw dan kun je er een zeer stijlvolle zakelijke look van maken. Dit geldt ook voor wit: witte kleding staat voor puur, maagdelijkheid en eerlijkheid. Stuk voor stuk eigenschappen die niet heel zakelijk zijn. Draag wit daarom met een meer sterke kleur zoals donkerblauw of donkergrijs.

Wil je rood combineren in je zakelijke look? Dat is gedurfd, maar niet onmogelijk. Rood is opvallend en heeft naast een krachtige en pure eigenschap een agressieve en stimulerende eigenschap. Veel mensen vinden rood een sexy kleur. Kies je echter voor rood in combinatie met een donkere tint en zorg je ervoor dat rood niet de hoofdkleur is dan is er niets aan de hand. Leuk zelfs! Groen, bruin en donkerrood zijn tevens kleuren die je goed kunt combineren in een zakelijke outfit.

Deze kleuren draag je het liefst niet in een zakelijke look

Natuurlijk is er ook nog een aantal kleuren die je liever niet draagt voor een zakelijke bijeenkomst. Hierbij moet je vooral denken aan fellere kleuren, zoals oranje, paars en geel. Paars is een prachtige kleur die wanneer je voor een felle tint gaat niet heel passend is voor een meeting of sollicitatiegesprek. De eigenschappen van paars zijn namelijk shockerend en creatief. Donkere tinten paars kunnen wel, mits je deze combineert met rustige kleuren. Felroze is een kleur die je ook liever vermijdt in een zakelijke look. Roze staat namelijk voor zachtaardig, humoristisch en vrouwelijk. Leuke eigenschappen, maar niet nodig voor een belangrijke meeting.

Tot slot heb je nog geel en oranje, twee prachtige kleuren die iedere normale look flink op zullen vrolijken. In een zakelijke look bieden deze kleuren alleen iets wanneer het een donkere tint betreft en wanneer ze minimaal aanwezig zijn. Oranje staat voor oer-Hollands, vrolijkheid en enthousiasme terwijl geel staat voor warmte en energie. Past je functie juist bij dergelijke begrippen dan zijn deze kleuren natuurlijk wel een aanrader. Voor kantoor gesprekken, sollicitaties, meetings en andere bijeenkomsten waarbij een formele look wordt gewaardeerd kun je dergelijke kleuren beter in de kast laten liggen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close