BusinessOndernemenTechTech & InnovatieTips

Met deze 5 tips wordt werken onderweg kinderspel

Werken onderweg kan een flink gedoe zijn. Soms heb je het idee alsof je het hele kantoor bij je draagt aan zoveel spullen moet je denken… En dan hebben we het nog niet gehad over alle andere zaken waar je aan moet denken: “heb ik wel alles bij me, hoe lang houdt de batterij van mijn smartphone het nog vol, kom ik wel op tijd aan bij mijn meeting?”. Kortom, veel werken onderweg kan je een hoop stress geven. Maar ook hier geldt: een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom geven we je in dit artikel wat tips zodat jij je nog beter kunt voorbereiden op jouw ‘job on the road’. 

Paklijst

Onderweg heb je geen bureaulade vol met kantoorartikelen tot je beschikking. Je moet aan alles denken en dat wordt een nog grotere uitdaging als je vergeetachtig bent. Zorg er daarom voor dat je wat tijd spendeert aan het maken van een paklijst met spullen die je altijd bij je moet hebben. Het kost misschien even wat tijd, maar deze paklijst kun je iedere keer weer opnieuw gebruiken. Daardoor gaat het pakken stukken sneller en is de kans kleiner dat je iets vergeet. Er zijn ook veel apps die je kunt gebruiken om een overzichtelijke en gedetailleerde lijst te kunnen maken. Deze hebben vaak zelfs de mogelijkheid om een reminder te zetten voor bepaalde items. 

Powerbank

Als je onderweg bent, heb je niet altijd toegang tot stroom. Maar wat te doen als je een belangrijk telefoontje krijgt en je telefoon uitvalt, of als je je presentatie nog moet afmaken voor de meeting van straks en de batterij van je laptop leeg is? Zorg er daarom voor dat je altijd een powerbank – draagbare oplader – op zak hebt. Laad de powerbank een dag van tevoren op, zodat je altijd iets achter de hand hebt. 

Noise-cancelling koptelefoon

Soms heb je werk te doen dat de volle concentratie vereist. Maar als je onderweg moet werken, dan is een druk café of rumoerige trein vaak je werkomgeving. Je kunt je voorstellen dat je op dit soort plekken niet altijd de volledige concentratie hebt. Als je het wel prettig vindt om in complete stilte te werken, zorg er dan voor dat je een geluiddempende koptelefoon bij je hebt. Een noise-cancelling koptelefoon pikt laagfrequente geluiden op en neutraliseert deze voordat ze het oor bereiken. Hierdoor kun je in drukke ruimtes werken zonder afgeleid te worden. Handig!

Mini beamer

Mini beamer

Heb je een groot scherm nodig om bijvoorbeeld je ideeën te presenteren aan potentiële klanten? Misschien geef je wel presentaties op verschillende locaties. Dan is het wellicht verstandig om een beamer en projectiescherm mee te nemen, zodat je zeker weet dat je altijd je werk kunt tonen. Nu zijn de meeste beamers en projectieschermen niet erg makkelijk om met je mee te dragen door hun grootte en gewicht. Gelukkig zijn er ook zogenoemde mini beamers die ontworpen zijn voor onderweg. Je hebt ook mobiele projectieschermen die, anders dan frame projectieschermen, gemakkelijk te verplaatsen zijn. 

Waterproof cover

Onderweg is de kans toch groter dat je elektronische apparaten beschadigd raken. Daarom is het van groot belang dat je ze goed beschermt. Stel je voor dat je koffie morst op je tablet. Of wat als je laptop kapot gaat terwijl je haast naar een vergadering met een van je grootste klanten… Zorg er daarom voor dat je je elektronische apparaten beschermt met een (waterdichte) cover. Bedank ons later!

Hopelijk wordt het werken onderweg een stuk gemakkelijker met bovenstaande tips. 

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close