BranchesOndernemenRetailTips

Dit zijn de populairste verpakkingsmogelijkheden voor webshops

Ben je van plan om een webshop te gaan starten? Dan zul je al in een vroeg stadium moeten gaan nadenken hoe je je items gaat verpakken om te versturen. Je wilt er immers alles voor doen om je goederen ongeschonden op de plaats van bestemming te krijgen. Daarnaast Streef je uiteraard naar efficiëntie op dit gebied. Een goede reden om de populairste verpakkingsmogelijkheden voor webshops eens aan een vergelijking te onderwerpen.

Luchtkussen enveloppen

Veel webshops maken gebruik van luchtkussen enveloppen om hun goederen te verpakken. Deze keuze is goed te onderbouwen. Luchtkussen enveloppen, ook wel bubbeltjes enveloppen of noppenfolie enveloppen genoemd, zijn licht van gewicht waardoor er een besparing kan worden gedaan op de verzendkosten. Daarnaast biedt deze verpakkingsoptie een optimale bescherming. Deze schokbestendige functie wordt uiteraard gevormd door de luchtkussenfolie aan de binnenzijde. Daarnaast is een luchtkussen enveloppe een prima keuze voor een maatschappelijk bewuste onderneming. De binnenkant, dus de luchtkussenfolie kan  uit de enveloppe worden getrokken om gescheiden afvalverwerking mogelijk te maken. Luchtkussen enveloppen zijn verkrijgbaar in diverse maatvoeringen

Verzenddozen

Veel webshops maken nog altijd gebruik van verzenddozen. Deze keuze wordt snel gemaakt om producten die niet door de brievenbus passen een optimale bescherming te bieden. Het golfkarton dat hiervoor gebruikt wordt (een celstofproduct) is ideaal geschikt voor deze doelstelling. Het is een stabiel materiaal dat relatief licht is van gewicht. Het nadeel van het gebruik van verzenddozen is dat er vaak veel te grote dozen worden gebruikt voor hetgeen er verzonden moet worden. Daarnaast is er wel opvulmateriaal nodig ter voorkoming dat de inhoud gaat verschuiven en beschadigen. Hiervoor kan een keuze gemaakt worden tussen opvulchips en opvulpapier

Brievenbusdoosjes

Brievenbusdoosjes zijn ideaal om kleine en platte producten te verzenden. Het voordeel is dat de klanten niet thuis hoeven te zijn om de verzending in ontvangst te nemen aangezien deze verpakking door de brievenbus past. Het gebruik van een brievenbus doosje is aan te raden als de verpakking net wat meer stevigheid nodig heeft dan een luchtkussen enveloppe. Het nadeel is dat je gelimiteerd bent in de afmeting van de verzending. De brievenbuszending niet groter mag zijn dan 380 x 265 x 32 mm. Niet ieder product kan dus verstuurd worden met een brievenbusdoosje.

Verzendzakken

Veel webshops die kleding verkopen maken gebruik van verzendzakken. Dit zijn dikke, sterke zakken die uw producten van uw webshop luchtdicht, vuil- en vochtvrij verpakken. Het voordeel van deze optie is dat de betere opties zijn voorzien van een kleefstrip waardoor de zakken makkelijk kunnen worden afgesloten. Webwinkels kunnen bij de hierin gespecialiseerde aanbieders terecht voor een verzendzak met een dubbele sluiting. Dit maakt een eventuele retourzending iets makkelijker. Daarnaast kunnen de verzendzakken vaak worden voorzien van een logo. Op deze manier is een verzendzak niet alleen een prima verpakking mogelijkheid maar vormt het ook een mooi visitekaartje voor de webshop.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close