OndernemenTips

De voordelen en mogelijkheden voor zakelijke deelauto’s

De deelauto, we geven toe: het klinkt niet heel aantrekkelijk. Maar toch kan het zakelijk gezien een slimme keuze zijn. Het is nu eenmaal zo dat auto’s vaak maar stilstaan te staan op een parkeerplaats, terwijl je er wel kosten aan hebt. Door minder auto’s beter te benutten kun je besparen zonder er in vrijheid al te ver op achteruit te gaan. Er kleven verschillende voordelen aan de deelauto.

Duurzamer

Werknemers die tijdens hun werkdag naar een afspraak buiten de deur moeten, zijn geneigd met de auto naar het werk te gaan. Dit terwijl ze in deel van de gevallen ook prima op de fiets of met het openbaar vervoer kunnen. Door het aantal auto’s wat in gebruik is voor je bedrijf te verminderen, draag je er aan bij dat er minder auto’s op de weg zijn en dus ook minder uitstoot veroorzaakt was. Het is dus zeker ook een duurzame maatregel om werknemers tijdens werktijd gebruik van een deelauto van de zaak of gedeelde leaseauto aan te bieden.

Parkeerruimte besparen en minder administratiewerk

Kom je parkeerruimte tekort bij je bedrijf? Ook dan is het handig om met deelauto’s te werken. Niet alleen komen dus meer medewerkers op een andere manier dan met de auto naar het werk, waardoor je parkeerruimte overhoudt, maar het deelbaar maken van je wagenpark zorgt er ook voor dat je als bedrijf minder auto’s nodig hebt. Het is een kwestie van goed plannen om te zorgen dat meerdere medewerkers dezelfde auto kunnen gebruiken. Op administratief terrein kan de deelauto je ook voordelen opleveren. Wanneer medewerkers geen zakelijke kilometers hoeven te declareren, scheelt het een hoop administratieve rompslomp.

Je eigen wagenpark

Je kunt voor deelauto’s gaan door je eigen wagenpark hiervoor in te zetten. Wanneer je nog geen wagenpark hebt, kun je hierin investeren. Dan is het praktisch om er goed en makkelijk te gebruiken boekingssysteem aan kunt koppelen, en een sleutelsysteem waarmee medewerkers niet met sleutels hoeven te goochelen. Een dergelijk systeem kun je inkopen bij WeGo of Keyzee. Beide werken ook met een app.

Deelauto’s leasen

Een leaseconstructie is ook mogelijk. Steeds meer maatschappijen bieden immers tegenwoordig ook deelauto’s aan. Kies je voor exclusieve deelauto’s, dan kun je zelf het type auto betalen. Het online boekingssysteem met een eventuele app zit doorgaans bij zo’n deal inbegrepen. Aanbieders hiervan zijn SammSamm, Alphacity, Wisselwagen, Car2Use en Share2Use.

Deelautonetwerken

Maar je hoeft niet zelf een wagenpark te hebben of te leasen. Er zijn immers deelautonetwerken waar je gebruik van kunt maken. Het voordeel hiervan is dat je niet met vaste lasten zit. Deze optie is vooral interessant als er voor je bedrijf relatief weinig zakelijke ritten gemaakt moeten worden. Op ritjeweg.nl kun je zien welke locaties met deelauto’s er bij jou in de buurt zijn. Aanbieders van deze dienst zijn Greenwheels, Connectcar, Free to go, en Car2Go.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close