TipsTransport

Je zakelijke auto netjes onderhouden: 5 tips

Wanneer je gebruik maakt van een zakelijke auto is het natuurlijk ongelooflijk belangrijk om deze netjes te houden: of je ‘m nu least of zelf aangeschaft hebt. De auto waarmee jij bij klanten op de stoep verschijnt of waar jij reclame mee maakt is natuurlijk onderdeel van jouw uitstraling en dus je visitekaartje. Hoe zorg je ervoor dat je jouw zakelijke auto netjes houdt? We geven je een aantal handige tips!

1. Zorg voor schone ruiten

Een woning ziet er pas echt schoon uit wanneer alle ramen gewassen zijn: en dit geldt net zo goed voor de auto waar je in rijdt. Kijk bij www.euautoonderdelen.nl om de juiste ruitenreiniging producten te vinden voor jouw auto, en zorg ervoor dat de ruitenreiniger altijd aangevuld is. Op deze manier kun jij er met behulp van je ruitenwissers voor zorgen dat je ramen gedurende de dag netjes schoon blijven. Zorg dat je de ruiten ook tijdens de schoonmaakbeurt extra goed aanpakt met speciale middelen zodat ze extra lang kunnen shinen.

2. Vergeet de banden en velgen niet

Ook de banden en velgen spelen een grote rol wanneer het om de uitstraling van de auto gaat. Vieze banden en velgen laten vaak geen goede indruk achter. Gelukkig kun je deze goed onderhouden met speciale velgenreiniger en daarnaast hiermee ook voorzien van een beschermend laagje zodat ze minder snel beschadigen.

Zakelijke auto netjes onderhouden

3. Pak kleine klusjes zelf op

Een auto waar flink mee gereden wordt vraagt natuurlijk regelmatig om onderhoud. Ga daarentegen niet met ieder klein klusje naar de garage; je kunt de eenvoudige controles gewoon zelf verrichten. Denk bijvoorbeeld aan het controleren en op peil houden van de bandenspanning en verlichting, of het aanvullen van de olie en koelvloeistof. Dit soort klusjes zorgen ervoor dat jouw auto langer goed blijft rijden en netjes voor de dag komt.

4. Extra focus op de verlichting

Hoewel je er wellicht niet aan zou denken, heeft de verlichting van de auto een grote invloed op de uitstraling. Zorg niet alleen dat de lichten altijd werken, maar dat ook de kapjes om de lichten regelmatig schoongemaakt worden. Zo ziet je auto er in no-time een stuk frisser uit.

5. Plaats een prullenbakje

Er zijn speciale prullenbakjes te vinden die perfect zijn voor de auto; en ideaal zijn om je auto gedurende de dag (en week) schoon te houden. Op deze manier voorkom je spulletjes en losliggende rommel in de auto en blijft deze er altijd representatief uit zien. Leeg de prullenbak regelmatig om nare geurtjes te voorkomen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close