OndernemenTips

ZZP’er worden? Lees dan deze tips!

Ben jij het zat om voor een werkgever te moeten werken en wil je graag alles zelf kunnen beslissen? Dan is het verstandig om voor jezelf aan de slag te gaan. Als zzp’er ben je namelijk van niets of niemand afhankelijk en bepaal je helemaal zelf welke opdrachten je wel of juiste niet zou willen uitvoeren. Toch zijn er wel een aantal belangrijke zaken die geregeld moeten worden voor het zover is. Allereerst dien je je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, zodat je ook officieel als bedrijf te boek staat. Vervolgens krijg je dan een BTW nummer, waarmee je gemachtigd bent om BTW in rekening te mogen brengen en periodiek je aangifte moet doen. Toch zijn er naast deze formaliteiten nog een aantal zaken om rekening mee te houden, die we graag met je willen delen.

Open een zakelijke bankrekening

Iets wat niet direct alle startende ondernemers doen, is het openen van een zakelijke rekening. Ontzettende zonde als je het ons vraagt. Allereerst zorgt het voor een professionele uitstraling en maakt het de scheiding tussen je privé- en zakelijke uitgaven een stuk eenvoudiger. Vaak heb je al voor een paar euro per maand een zakelijke rekening, waardoor je direct als echte ondernemer aan de slag kunt. Twijfel je over het feit welke bank het beste bij je past? Dan is het raadzaam online eens te kijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Wil jij verschillende banken eenvoudig met elkaar vergelijken? Dat kan! Niet alleen op basis van tarief, maar ook op de aanvullende diensten die ze bieden. Klik hier voor meer. Door verschillende banken te vergelijken, kun je eenvoudig zien welke qua kosten en diensten het beste bij je past.

Neem direct een boekhouder

Veel startende ondernemers denken te kunnen besparen door de administratie zelf te doen. Uiteraard kan dit, maar is het verstandiger dit direct uit handen te geven. Allereerst weet je dan zeker dat alles op de juiste manier gebeurt en dat je profiteert van alle belastingvoordelen die er als starter zijn en scheelt het je een hoop tijd. Nu zal dit in het begin vaak nog wel meevallen, maar zul je merken dat je gaandeweg het ondernemer, wanneer je het steeds drukker krijgt, je meer facturen krijgt en het er al snel bij inschiet. De kans dat je dan een hele zondag op je kantoor zit om alle bonnetjes en facturen in te kloppen, is vrij groot. De kosten van een boekhouder mogen dan misschien in verhouding met de omzet nog wel wat aan de hoge kant zijn, maar we kunnen je garanderen dat je er voordeel van hebt.

Zorg goed voor je financiën

Zorg goed voor je financiën

Als zelfstandig ondernemer wordt er veel van je gevraagd. Naast het openen van een zakelijke rekening voor zzpers en het inschakelen van een boekhouder, is het ook belangrijk dat je zelf weet wat er op financieel vlak gebeurt. Zorg er dus ook voor dat je weet wat je uitgaven zijn en zorg dat je voor jezelf een buffer hebt zodat je in het geval van een tegenvaller niet meteen in financiële problemen komt. Bekijk maandelijks je inkomsten en uitgaven en zorg ervoor dat je zeker weet dat je liquiditeit goed is. Wat we vaak zien bij starters, is dat de voorraad ten opzichte van de omzet veel te hoog is, waardoor het geld vast zit in de voorraad en dit de verdere groei van de onderneming stagneert.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close