KantoorTips

Vind de ideale printer voor jouw werkzaamheden

Hoewel bijna alles digitaal verloopt, kun je als ondernemer eigenlijk niet zonder een printer. Soms is het nou eenmaal fijner om een contract met de hand te ondertekenen, om je digitale werk tastbaar te maken of is het noodzakelijk om een label uit te printen. Ben je toevallig nog op zoek naar een nieuwe printer? Dan kun je vast wel een aantal tips gebruiken. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het shoppen. Zo kun je gemakkelijk de ideale printer vinden voor jouw werkzaamheden.

1. Doel van de printer

Bepaal om te beginnen het doel van de printer. Zo kun je gericht op zoek naar een passend model. Wil je de printer enkel gebruiken om tekst te printen? Of wil je ook graag foto’s kunnen afdrukken? Als je het alleen gebruikt voor documenten, kun je bijvoorbeeld kijken naar een zwart-wit printer. Heb je juist een printer nodig om labels te maken? Kijk dan eens naar een speciale labelprinter. Hiermee gaat het afdrukken van labels niet alleen een stuk sneller, maar bespaar je ook een hoop geld. Het belangrijkste is dat de printer perfect aansluit op jouw werkzaamheden.

2. Laserprinter of inkjetprinter

Als de hoofdfunctie van de nieuwe printer duidelijk is, kun je kijken welk soort hier het beste bij past. De grote vraag is: ga je voor een laserprinter of een inkjetprinter? Een laserprinter is een goede keuze als je alleen documenten wil afdrukken. De printer maakt gebruik van toners. Dit zijn een soort cartridges met poeder inkt erin. Door een speciale techniek zijn laserprinters een stuk sneller in het afdrukken van tekstdocumenten dan inkjetprinters. Als je juist een nieuwe printer wil aanschaffen om afbeeldingen op hoge kwaliteit te printen, is een inkjetprinter (met vloeibare inkt) waarschijnlijk een betere keuze. Het is daarnaast altijd verstandig om persoonlijk advies te vragen bij een printer specialist.

3. Formaat van de printer

Formaat van de printer

Denk tijdens de zoektocht ook goed na over het formaat van de printer. Als het een aankoop is voor thuis, is een compact model waarschijnlijk het handigste. Op kantoor kun je gerust kiezen voor een grotere variant. Natuurlijk speelt het formaat van het papier ook een belangrijke rol. Bij een creatief beroep kan een professionele a3 printer bijvoorbeeld goed van pas komen.

4. Alleen printen of combinatie

Naast de standaard printers, zijn er ook genoeg all-in-one printers verkrijgbaar. Deze kunnen ook scannen en kopiëren. Ondertussen is zo’n combinatie printer erg populair en scheelt het nauwelijks in de prijs.

5. Netwerk opties

Wil je draadloos kunnen printen of vind je een printer met usb-kabel ook een prima optie? Bekijk de verschillende netwerk opties en bepaal wat het beste bij jouw werkplek past. De meeste moderne printers zijn eenvoudig in je netwerk te plaatsen via een wifi verbinding.

6. Budget voor de printer

Natuurlijk is het ook belangrijk om jouw budget niet uit het oog te verliezen. Voor iedere aankoop geldt wel: goedkoop is duurkoop. Investeer liever iets meer geld in een printer van hoge kwaliteit. Dan weet je zeker dat je er nog jaren plezier van hebt!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close