OndernemenTips

Hoe een gebouwbeheersysteem de efficiëntie van je bedrijf kan verbeteren

De verlichting en verwarming uitdoen als de bewegingsmelder in de gaten heeft dat alle medewerkers zijn vertrokken? De printers die zichzelf uitschakelen als het alarm er op wordt gezet aan het einde van de dag? Een gebouwbeheersysteem kan het allemaal. Koppel al jouw systemen en installaties voor een energiezuinig en veilig kantoor. 

Wat is een gebouwbeheersysteem?

Een gebouwbeheersysteem, ook wel bekend als een GBS, is een geautomatiseerd systeem dat wordt gebruikt om de prestaties van technische systemen in een gebouw te bewaken en te regelen. Deze systemen kunnen bestaan uit HVAC (verwarming, ventilatie en airconditioning), verlichting, beveiliging en andere faciliteiten.

Door gebruik te maken van een gebouwbeheersysteem, kunnen bedrijven hun energieverbruik en operationele kosten aanzienlijk verminderen, terwijl ze tegelijkertijd de efficiëntie van hun bedrijfsactiviteiten verbeteren. 

De voordelen van een gebouwbeheersysteem 

Maar op welke manieren kan een GBS eigenlijk allemaal helpen om de efficiëntie van jouw bedrijf te verbeteren?

1.   Energiebesparing

Een van de grootste voordelen van een GBS is het potentieel voor energiebesparing. Door de prestaties van de HVAC- en verlichtingssystemen te bewaken en te regelen, kan het GBS ervoor zorgen dat deze systemen alleen draaien en aan staan wanneer dat nodig is. Zo kan het systeem bijvoorbeeld de temperatuur in een kamer automatisch verlagen als er niemand meer aanwezig is, of de verlichting uitschakelen wanneer er voldoende daglicht binnenkomt.

Door het energieverbruik van je gebouw of kantoor te optimaliseren, kun je de kosten van je bedrijf aanzienlijk verlagen en tegelijkertijd je ecologische voetafdruk verminderen. Goed voor je portemonnee en goed voor het milieu. 

2.           Verhoogde productiviteit

Een ander voordeel van een GBS is de mogelijkheid om de productiviteit van je medewerkers te verhogen. Door de temperatuur en verlichting op het kantoor optimaal te regelen, kun je zorgen voor een comfortabele werkomgeving die de productiviteit van je medewerkers verhoogt. Onderzoek toont aan dat werknemers in een comfortabele omgeving zich beter kunnen concentreren en efficiënter kunnen werken. En uiteindelijk betekent dat natuurlijk een succesvoller bedrijf. 

3.           Minder onderhoudskosten

Een GBS kan ook helpen om de onderhoudskosten van je kantoor te verminderen. Door de prestaties van je HVAC- en andere systemen te bewaken, kan het GBS problemen detecteren voordat ze ernstiger worden en leiden tot dure en onnodige reparaties. Bovendien kan een GBS je helpen om je onderhoudsactiviteiten beter te plannen, waardoor je geld kunt besparen door preventief onderhoud uit te voeren in plaats van te moeten reageren op noodgevallen.

4.           Betere beveiliging

Ten slotte kan een GBS je helpen om de beveiliging van je gebouw te verbeteren. Door de verlichting, toegangscontrolesystemen en beveiligingscamera’s te integreren in het GBS, kun je het beveiligingssysteem beter regelen en monitoren. Zo kun je bijvoorbeeld de verlichting in een bepaald gebied automatisch inschakelen wanneer er beweging wordt gedetecteerd, of de toegang tot bepaalde gebieden beperken. Een GBS zorgt dus voor een veiligere werkomgeving voor jou en je medewerkers. 

Een elektronisch installatiebedrijf zoals Bink kan je helpen bij de installatie van een GBS. BINK staat voor je klaar met vakkundigheid en advies op maat.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close