Tech & Innovatie

4 Tech start-ups die je binnen een jaar kent

Een tech start-up is een bedrijf dat in de meeste gevallen nieuwe technologische producten of services op de markt probeert te brengen. Ook zijn er start-ups die reeds bestaande producten of systemen op een innovatieve manier gebruiken en op de hedendaagse markt aanbieden. Start-ups zijn veelal afhankelijk van investeerders. Jaarlijks worden er in Nederland enkele miljoenen geïnvesteerd in dergelijke projecten. Ons land telt dan ook maar liefst honderen van deze start-ups. In dit artikel kom je te weten welke jonge ondernemingen in de nabije toekomst veel van zich zullen laten horen.

1: SendCloud

SendCloud is dan wel een jong bedrijf, het mag zich nu al het nummer één verzendplatform voor webshops noemen. Het bedrijf helpt retailers hun verzendproces te optimaliseren door middel van automatisering. Verzending is namelijk een onderdeel binnen je bedrijf dat noodzakelijk is, maar tijd kost en niet-productief is. Dankzij de door hen ontwikkelde online verzendtool wordt jou als kleinere ondernemer werk uit handen genomen. Jij als ondernemer kiest zelf de vervoerders die het beste passen bij jouw webshop, net als de diverse bezorgopties in je check-out. Ook het verwerken en het versturen van de verzendingen kun je automatiseren.

2: Bynder

Bynder is als het ware een online content bibliotheek. Het bedrijf automatiseert processen zoals het zoeken naar afbeeldingen, het nagaan van auteursrechten en het delen van grote bestanden. Bynder faciliteert het opslaan, beheren en distribueren van digitale bestanden. Zo bespaar jij als drukke ondenemer een aanzienlijke hoeveelheid tijd. Bynder heeft volledig inzicht in hoe marketeers content kunnen en moeten gebruiken. Het levert jouw bedrijf een cloud-gebaseerd platform waar alle teams of medewerkers digitale content kunnen creëren, terugvinden en gebruiken. Het digital asset management platform is vooral van toegevoegde waarde voor bedrijven die zich bezighouden met sales en marketing.

3: Meetingselect

Werk jij als ondernemer vaak buiten kantoor en heb je een ruimte nodig om partners of klanten te ontmoeten? Meetingselect is in deze gevallen een waardevol platform. De online booking tool beschikt over wel meer dan 500.000 vergaderruimtes wereldwijd. Deze locaties betreffen niet alleen de standaard hotels en congrescentra, maar ook wat uniekere locaties voor het geval je een bijzondere bijeenkomst op de planning hebt staan. Direct contact met de locaties is niet meer nodig. Onderhandelingen met de locaties en offertes zijn verleden tijd. Zo kun jij je als ondernemer geheel richten op de inhoud van je afspraken.

4: Studytube

Studytube vormt een compleet leerplatform voor organisaties. Je kunt deze centrale leerplek binnen je bedrijf ook wel de learning academy noemen. Hiermee voorkom je dat jouw medewerkers hun cursussen verplicht buiten de deur volgen. Jijzelf bepaalt het trainingsaanbod. Microlearnings en vaardigheidstrainingen bestaan er op verschillende niveaus. Uiteraard is elke training afkomstig van een gerenommeerde, Nederlandse opleider. Je medewerkers bepalen waar en wanneer ze leren. Met behulp van Studytube kun je alle trainingen en certificaten zelf beheren. Met deze tool heb je een beter overzicht van leveranciers en opleidingsbudgetten. Zo wordt jou als ondernemer het inkoopproces uit handen genomen.

Voor jou mogelijk nuttige tech start-ups in de gaten houden

Interessante startups

Zoals je ziet, bestaan tech start-ups er in de meest uiteenlopende categorieën en werkvelden. Sommige kunnen voor jouw onderneming van toegevoegde waarde zijn. Vind je het interessant om de voor jou potentieel nuttige start-ups in de gaten te houden, dan raadpleeg je de Deloite Technology Fast 50. Dit is een jaarlijkse lijst waarop de snelst groeiende Nederlandse technologiebedrijven zijn opgesomd. Een hoge positionering in de Fast 50 lijst is voorspellend voor het marktsucces van deze bedrijven en dus ook voor het vertrouwen dat jij er als ondernemer in kunt hebben.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close