BusinessFinancieelOndernemenTips

Zakelijke rekeningen vergelijken? 4 tips

In Nederland zijn ondernemers niet wettelijk verplicht om een zakelijke rekening te openen. Toch is zo’n rekening wel aan te raden. Als ondernemer pluk je er namelijk de vruchten van. Je scheidt zakelijk geld en privégeld namelijk van elkaar, waardoor jouw administratie makkelijker wordt. Daarnaast straal je professionaliteit uit met een zakelijke rekening. Reden genoeg om er eentje te openen. Ga hierbij overigens nooit over één nacht ijs, maar vergelijk zakelijke rekening altijd eerst met elkaar. Wij helpen jou hier graag een handje bij. Daarom zetten we hier 4 tips voor het vergelijken van zakelijke rekeningen op een rijtje.

1. Bepaal wat jouw wensen zijn

Wie een zakelijke rekening af wil sluiten, kan vandaag de dag bij talloze aanbieders terecht. Daarbij komt dat je bij iedere aanbieder uit verschillende pakketten kunt kiezen. Dit maakt het er niet makkelijker op de beste zakelijke rekening te vinden. Reden genoeg om te bepalen wat jouw wensen zijn voordat je begint met vergelijken. Ben je zzp’er of freelancer? Dan volstaat een zakelijke rekening met één betaalpas. Een vennootschap onder firma (vof), besloten vennootschap (bv) of naamloze vennootschap (nv) heeft mogelijk meerdere betaalpassen nodig. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een geschikt pakket.

2. Zoek uit wat er wel en niet deel uitmaakt van een pakket

De meeste aanbieders werken met pakketten voor wat betreft zakelijke rekeningen. Doordat zij verschillende pakketten aanbieden, is er voor iedere ondernemer wel een geschikt pakket te vinden. Wie zakelijke rekening gaat vergelijken, doet er goed aan naar de inhoud van de verschillende pakketten te kijken. De pakketten verschillen onderling namelijk (behoorlijk) van elkaar. Het verschil zit hem niet alleen maar in het aantal betaalpassen, maar bijvoorbeeld ook in de mogelijkheid om de zakelijke rekening aan jouw boekhoudprogramma te koppelen.

3. Staar je niet blind op de prijs

Staar je niet blind op de prijs

Eén van de eerste dingen waar ondernemers bij het vergelijken van zakelijke rekeningen op letten, is de prijs van de bedrijfsrekening. Toch raden wij je niet aan je blind te staren op de kosten van een zakelijke rekening. Een lage prijs is mooi meegenomen, maar uiteindelijk draait het om de inhoud van het pakket. Achteraf moet namelijk niet ineens blijken dat je beperkt wordt in de mogelijkheden met jouw zakelijke rekening. Richt je daarom nooit alleen maar tot de prijs, maar kijk liever naar de inhoud van de verschillende pakketten die je af kunt sluiten.

4. Kijk of er geen addertjes onder het gras zitten

Tot slot doe je er goed aan om bij het vergelijken van zakelijke rekeningen te kijken of er geen addertjes onder het gras zitten. Helaas zijn er maar weinig startende ondernemers die hier oog voor hebben. Zonde, want hierdoor krijg je mogelijk al snel spijt van de keuze die je gemaakt hebt. Neem daarom vooral de tijd om een bedrijfsrekening te open. In dat geval slaag je er ongetwijfeld in om de beste zakelijke rekening voor jouw bedrijf te vinden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close