Business

Vier tips voor het verhogen van de productiviteit op de werkvloer

Je kent het vast wel: stress om al jouw taken op de werkvloer op tijd af te ronden. Je begint je werkdag ’s ochtends goed, maar komt er na een tijdje achter dat het lastig wordt om alle taken af te ronden. Dan komt er ook nog eens een collega die vraagt of je ergens mee kunt helpen. Het lukt je vervolgens toch niet om alles op tijd af te krijgen. Het is daarom belangrijk om de productiviteit te verhogen. Wij geven vier tips hoe jij dit kunt doen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

1. Maak een goede planning 

Een goede planning is erg belangrijk wanneer je productiviteit wilt verhogen. Maak daarom een lijst met alle taken die je af moet ronden. Zet daarbij de taken met de hoogste prioriteit bovenaan. Op deze manier weet je op welke taak je moet focussen en wordt de motivatie om taken af te ronden verhoogd. Meer motivatie zorgt er over het algemeen voor dat je taken sneller afrondt.

2. Digitaliseer je administratie

Digitaliseer je administratie

Naast de werkzaamheden die horen bij je functie, heeft ook bijna iedere werknemer te maken met administratieve zaken. Denk bijvoorbeeld aan de urenregistratie die bijgehouden moet worden. Een goede tip is om de administratieve zaken te digitaliseren, zodat je deze eenvoudig en snel kunt afhandelen. Zo kun je bijvoorbeeld bij TimeChimp administratieve zaken, zoals gewerkte uren, rittenregistratie en verlof bijhouden in één app. Met minimale inspanning krijg je een maximaal overzicht. Door minder tijd te besteden aan jouw administratie, houd je meer tijd over voor de taken die horen bij jouw functie.

3. Een opgeruimde werkplek

Ben jij een echte sloddervos? Dat adviseren wij je om je werkplek eens helemaal op te ruimen. Je zult merken dat je hierdoor een stuk meer rust ervaart en een beter overzicht hebt. Een opgeruimde en georganiseerde werkplek kan je dan ook helpen om je gedachten op een rijtje te krijgen en de productiviteit te verhogen.

4. Neem een pauze

Veel mensen slaan hun pauze over wanneer ze denken dat ze taken niet op tijd kunnen afronden. Door de pauze over te slaan heb je net wat extra tijd om te werken. Toch is dit zeker niet de goede oplossing. Door pauze te nemen zorg je ervoor dat je je hoofd even leeg maakt om vervolgens weer met een frisse blik aan het werk te gaan. De nieuwe energie zorgt ervoor dat jouw productiviteit wordt verhoogd, waardoor je sneller taken kunt afronden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close