KantoorOndernemen

Ruimtegebrek door seizoensdrukte: 3 tips

Wanneer je bedrijf zich gespecialiseerd heeft in de verkoop van seizoensgebonden producten, heb je ieder jaar één of meerdere periodes dat je eigenlijk aan je eigen magazijn niet genoeg hebt. Je hebt daardoor al eens overwogen om er extra magazijnruimte bij te kopen of te verhuizen naar een ander pand, maar omdat je de extra ruimte niet het hele jaar door nodig hebt, heb je die optie al snel weer aan je voorbij laten gaan. Dat is namelijk een flinke investering, waar je alleen op dat moment behoefte aan hebt, en die de rest van het jaar voor overcapaciteit zorgt. Gelukkig zijn er andere opties het overwegen waard bij ruimtegebrek door seizoensdrukte. Wij vertellen je graag hoe je deze drukke periodes zorgeloos doorkomt!

Mezzanine

Soms bied je magazijn je stiekem meer ruimte dan je eigenlijk dacht. Namelijk in de hoogte! Veel magazijnen zijn hoog, terwijl in de praktijk de hoogte niet benut wordt, alleen het grondoppervlak. Een mezzanine biedt dan uitkomst. Dit is een etagevloer die speciaal op maat voor jouw magazijn gemaakt wordt. Hiermee creëer je inpandig extra opslagruimte die je na de seizoensdrukte ook nog gewoon kunt gebruiken.

Tijdelijke opslagruimte huren

Seizoensdrukte magazijn bijhuren

Wanneer je zeker weet dat je alleen tijdelijk extra opslagruimte nodig hebt, is het een slimme optie om tijdelijk extra opslagruimte te huren. Op deze manier heb je wel de lusten, maar niet de lasten. In de piekperioden waarin je verkoop hoger is, kun je eenvoudig gebruikmaken van de extra ruimte. De grootte van de opslagruimte stem je precies af op de verwachte hoeveelheid dozen of andere spullen. Je spullen zijn droog, veilig en onder toezicht opgeslagen. Korte en lange termijn opslagruimtes vind je door heel het land, zoals een opslagruimte in Almere.

Tijdelijk bijgebouw

Wil je het liever dicht bij huis houden en heb je hier de ruimte voor, dan kun je er ook voor kiezen om een tijdelijke accommodatie naast je gebouw te laten plaatsen, bijvoorbeeld in de vorm van een tentgebouw. Op maat gemaakt voor bijvoorbeeld goederenopslag of als extra ruimte om bijvoorbeeld in te pakken. Houd er wel rekening mee dat als je producten niet koud, nat of vochtig mogen worden een tijdelijke professionele ‘tent’ alleen niet voldoende is. Dan zal ook in de vloer en de isolatie geïnvesteerd moeten worden, evenals in de veiligheid. Een functionele extra opslagruimte kan echter snel en compleet op maat opgeleverd worden.

Met bovenstaande tips weten we zeker dat je een goede oplossing vindt om de seizoensdrukte zonder stress door te komen!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close