JuridischOndernemenVerzekeringen

6X tips voor het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering

Sta je op het punt om een autoverzekering voor de zaak af te sluiten? Dan zul je al snel merken dat dit net wat anders in elkaar steekt dan een particuliere autoverzekering. En juist als ondernemer die veel onderweg is, is het natuurlijk ontzettend belangrijk om een goede verzekering af te sluiten. We geven je dan ook graag een aantal handige tips zodat jij straks zeker weet dat je de juiste bedrijfsauto verzekering af hebt gesloten!

1. Kijken en vergelijken

Ga niet meteen akkoord met het aanbod van de meest bekende aanbieder, maar neem de tijd om alle mogelijkheden te vergelijken. Zo kan een autoverzekering afsluiten op geld.nl je veel mogelijkheden geven voor een mooi zakelijk budget en zie je direct welke opties er allemaal zijn. Neem je tijd om voldoende onderzoek te doen, tarieven en pakketten naast elkaar te leggen en pas op basis van alle resultaten een keuze te maken.

2. Kijk naar je risico’s

Niet iedereen loopt evenveel risico wanneer het gaat om het reizen. Wanneer je zakelijke afspraken aandoet loop je natuurlijk risico op een ongeluk of aanrijding, maar als je ook nog eens kostbare spullen vervoerd wordt dat risico ineens een stuk groter. Afhankelijk van jouw specifieke situatie als ondernemer kies je een autoverzekering die bij je past.

3. Vergelijk de soorten verzekeringen

Net als bij de particuliere verzekeringen zijn er ook voor zakelijke verzekeringen meerdere pakketten en mogelijkheden te vinden. De mogelijkheden hangen vaak af van de leeftijd en waarde van de auto die je rijdt. Laat je goed informeren voordat je een keuze maakt: kies je bijvoorbeeld voor de standaard WA verzekering, of toch voor een all risk polis?

4. Aanvullende verzekeringen

Bedrijfsautoverzekering

Naast je basisverzekering kun je ook bij een zakelijke autoverzekering allerlei aanvullende verzekeringen afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan het verliezen of beschadigen van lading, inbraak of gebroken ruiten. Welke aanvullende verzekeringen je kiest is natuurlijk weer afhankelijk van jouw specifieke situatie als ondernemer en de risico’s die je mogelijk loopt.

5. Kijk goed naar het totaalpakket

Waar sommige verzekeraars een verkeersrechtsbijstandverzekering of inzittendenverzekering als standaard onderdeel van het basispakket hebben, moet je dit bij andere verzekeraars weer als aparte module toevoegen. Kijk dus goed naar het basispakket, en maak je eigen totaalpakket op basis van je situatie.

6. Speciaal pakket voor de starter

Ben je een startende ondernemer? Dan is de kans groot dat bepaalde aanbieders een speciaal pakket aanbieden waardoor je jezelf goedkoper zakelijk kunt verzekeren. Informeer hier dus altijd even naar!

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close