BeurzenBusinessEvenementenTips

Eenvoudig een beursstand maken: 5 tips

Een beurs is een geweldige manier om je dienst of product onder de aandacht te brengen. Daarnaast heb je er ook nog eens de kans om andere ondernemers en mogelijk interessante zakelijke contacten te leren kennen. Maar hoe zorg je er nu voor dat je beursstand er goed uit ziet, onder de aandacht komt en het opzetten niet al te veel tijd in beslag neemt? We geven je een aantal handige tips om op een eenvoudige manier een mooie, representatieve beursstand te maken.

1. Kies een slimme locatie

De locatie van je beursstand is een van de belangrijkste onderdelen van je uiteindelijke succes. Gelukkig kun je vaak ruim voor de aanvang van de beurs al een positie aangeven die jouw voorkeur heeft. Kijk vooral naar de concurrentie om je heen, en zorg daarnaast voor een goede locatie: niet ergens achteraf weggemoffeld in een hoekje. In de buurt van de catering is vaak een slimme locatie voor je beursstand: bijna iedere bezoeker stopt wel even bij de catering voor een kopje koffie!

2. Gebruik de juiste tools en instrumenten

Er zijn maar genoeg tools en instrumenten te vinden waarmee je jouw beursstand in een handomdraai klaar hebt staan en daarnaast ook nog eens met kop en schouders boven de rest uitsteekt. Zo is een easy-up partytent bijvoorbeeld een verstandige eerste stap. Op deze manier valt jouw beursstand op, baken je alles op de juiste manier af én zorg je ervoor dat je optimaal gebruik maakt van de aangeboden ruimte voor je stand.

Tip: een goede partytent kopen doe je bij een specialist. Dan ben je verzekerd van de beste kwaliteit en heb je er jarenlang plezier van!

3. Werk in de hoogte

Op oogniveau is er vaak maar genoeg te zien op een beurs, en de ruimte die je tot je beschikking hebt is niet altijd voldoende. Probeer dan ook (met behulp van een partytent bijvoorbeeld) zoveel mogelijk in de hoogte te werken. Op deze manier gebruik je de beschikbare ruimte zo effectief mogelijk, en kun je als stand makkelijker opvallen bij het publiek.

4. Houd het open

Beursstand inrichten

Nu is het natuurlijk belangrijk om creatief aan de slag te gaan om goed op te vallen onder de bezoekers, maar maak het niet te gek. Zorg juist voor een open en uitnodigende uitstraling: less is more! Niet alleen maak je het zo aantrekkelijk om de stand zonder stress te bezoeken, maar het neemt ook nog eens een stuk minder tijd in beslag.

5. Zorg voor goede belichting

Een andere makkelijke manier om op een eenvoudige manier een mooie en opvallende beursstand neer te zetten, is met de juiste verlichting. Goede verlichting kan je stand maken of breken! Schakel eventueel de hulp van een professional in zodat je zeker weet dat je het goed aanpakt.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close