Tips

Is jouw fiets al verzekerd?

Nooit meer zonder fiets

Nederland telt 23 miljoen fietsen. Dit laat zien hoe belangrijk dit vervoersmiddel is binnen ons land. Het brengt je naar je werk, de stad of naar de supermarkt. Zonder fiets wordt het leven een heel stuk ingewikkelder. Wie zuinig is op zijn fiets, zet deze altijd op slot. Maar zelfs dit is niet altijd voldoende diefstal te voorkomen. Erg vervelend wanneer je hierdoor plotseling zonder fiets komt te zitten. Met een fietsverzekering is dit niet het geval. Of jouw fiets nu gestolen wordt of kapot gaat, met een fietsverzekering weet jij zeker dat je niet voor alle kosten op hoeft te draaien en je altijd weer veilig thuis wordt gebracht.

Op wereldreis met jouw fiets

Om jou thuis te brengen vanuit Australië zal lastig worden. Maar je bent wel verzekerd voor schade en diefstal. Je zou in theorie met jouw fiets een wereldreis kunnen maken, zonder je zorgen te maken over onverwachte kosten. Dus wordt jouw fiets aangevallen door een krokodil of is een aap er vandoor gegaan met jouw hangslot? Geen zorgen! Je bent gelukkig goed verzekerd.

De kans is groot dat wanneer je op vakantie gaat met de fiets, het gaat om de elektrische variant. Want zeg nu zelf, zo kom je een heel stuk sneller op je locatie en kun je ook nog eens meer plekken ontdekken dan met de normale fiets. Laat ook zeker deze elektrische fiets verzekeren. Deze kostbare voertuigen verdienen een goede verzekering.

Fietsverzekeringen vergelijken

Fietsverzekeringen vergelijken

Er bestaan net als bij autoverzekeringen verschillende pakketten fietsverzekeringen. Ieder pakket biedt andere voorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan wel of geen vergoeding bij schade door eigen toedracht. Maar je kunt ook kiezen voor wel of geen vergoeding na een ongeluk. Jij bepaalt hierin zelf welke risico’s waarschijnlijk wel of niet bij jou voor zullen komen. Daarom kan jij als geen ander beslissen welke verzekering het beste bij jou past. Vergelijk altijd goed de voor en nadelen van ieder pakket. Er zijn tegenwoordig steeds meer aanbieders op het gebied van fietsverzekeringen, dus aan keuze geen gebrek.

24/7 alarmcentrale

Sommige verzekeringsmaatschappijen bieden ook een 24/7 alarmcentrale aan. Deze kan jij bellen voor pech, diefstal of andere problemen waar jij voor verzekerd bent. Zij staan 24/7 voor jou klaar en komen overal en altijd naar jou toe om je te helpen. Zo helpen zij jou weer op weg en kan jij naar de plek van bestemming. Je kent deze service waarschijnlijk wel voor auto’s, maar het bestaat dus ook voor fietsen. Sommige maatschappijen zetten zelfs nog net even die stap extra en bieden ook een thuisbrengservice aan.

Thuisbrengservice

Ben jij gestrand met jouw fiets, dan halen zij je op en brengen je helemaal naar huis. Mocht jouw fiets niet een twee drie gemaakt kunnen worden, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je thuiskomt. Er zijn zelfs aanbieders die je door heel Nederland en tot 30km over de Duitse grens ophalen en thuisbrengen. Zo hoef jij je nooit zorgen te maken over het vervoer bij pech.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close