Kantoor

6 manieren om een kantoor in te richten

Hoe ziet het optimale kantoor er eigenlijk uit? Dit is een vraag die niet zomaar met een standaardantwoord te beantwoorden is. Dit hangt namelijk sterk af van allerlei factoren. Daarom is het juist ook zo interessant om eens te bekijken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Aan de hand daarvan kun je bepalen wat het best bij jou en jouw bedrijf past. Er zijn natuurlijk talloze mogelijkheden te verkennen. Daarom is het interessant om de volgende 6 opties eens door te nemen en te kijken wat dit voor jou kan betekenen als ondernemer.

1 Een open karakter

Een goede manier om een kantoor in te richten, is het bieden van openheid. Transparantie past natuurlijk helemaal bij deze tijd en al bij het inrichten van het kantoor kun je deze uitstraling verzorgen. Zo kies je bijvoorbeeld voor glazen wanden om de ruimtes onderling af te scheiden. Dit geeft iedereen het idee dat alles gewoon open en eerlijk is. Ook potentiële klanten die voor het eerst binnenstappen zullen dat direct voelen. Daar kun je dus direct al een flinke slag mee slaan als ondernemer. Een goede reden om dit dus altijd in je hoofd te houden bij het inrichten.

2 Ergonomisch verantwoord

Een ander punt van aandacht bij het inrichten van het kantoor is ergonomie. Dat betekent bijvoorbeeld dat je voor een stoel kiest die het lichaam op de juiste manieren ondersteunt. Met name voor de rug van de medewerkers is dit van groot belang. Natuurlijk is het wel ook zo dat het één op het ander moet aansluiten. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je begint bij de stoel, maar dat het bureau en de kasten vervolgens wel goed moeten passen om optimale ondersteuning te bieden. Werk je vanuit dat oogpunt, dan krijg je dus uiteindelijk het optimale kantoor.

3 De juiste sfeer neerzetten

Een andere manier om een kantoor in te richten, is door uit te gaan van de sfeer. Je hebt natuurlijk een bepaalde bedrijfssfeer voor ogen en je wilt er alles aan doen om die ook te laten leven. Dat kan bijvoorbeeld door te werken met kleuren. De kantoren die geheel wit zijn, zijn nog altijd te vinden, maar of dit ook bijdraagt aan de sfeer, is natuurlijk maar de vraag. Bedenk je welke kleuren passen bij wat je wilt en ga daarmee aan de slag. Denk daarnaast natuurlijk ook aan de manier waarop je bijvoorbeeld met licht gaat werken.

4 Een stressvrije omgeving

Stress en burn-outs zijn aan de orde van de dag in het bedrijfsleven tegenwoordig. Als je daar toch eens iets aan kon doen als ondernemer. Gelukkig is dit ook gewoon mogelijk. Het is dan vooral belangrijk om direct al bij het inrichten aan een stressvrije omgeving te werken. Een goede manier om dat te doen is bijvoorbeeld door voor veel kantoorgroen te kiezen. Dat betekent dus dat er veel aandacht voor de planten die op kantoor staan moet zijn. Op die manier zorg je ervoor dat het een stuk gemoedelijke wordt en iedereen maximaal presteert.

5 Indruk maken op bezoekers

Natuurlijk kun je je kantoor ook gewoon als visitekaartje gebruiken. Iedereen kent natuurlijk wel de plaatsjes van bijvoorbeeld de hoofdkantoren van Google of Coca-Cola, met hun bijzondere inrichtingen. Dit is op zichzelf al een manier waarop potentiële klanten je gaan herkennen en zich met je gaan identificeren. Dit is dus ook een goede reden om daar als ondernemer zelf over na te denken. Wat voor soort kantoor wil je en welke uitstraling moet het hebben. Er zij zelfs bedrijven die hun kantoorruimte tegenwoordig als een café hebben ingericht, om de juiste stemming neer te zetten.

6 Zorgen voor balans

De scheidslijn tussen werk en privé vervaagt meer en meer. Daarom kun je je kantoor ook inrichten op een manier die meer en meer voor balans zorgt. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei mogelijkheden om te zorgen dat de werknemers zaken in hun privéleven op kantoor kunnen regelen. Als je groot en jong genoeg bent, kun je bijvoorbeeld aan een inpandige kinderopvang denken. Het is slechts één van de vele voorbeelden van wat je allemaal met een kantoor kan doen om het optimaal te maken voor jou, de medewerkers en de klanten die je bedient als bedrijf.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close