KantoorTips

Vanuit huis werken zo ontspannen mogelijk maken: 5 tips

Vanuit huis werken is voor velen geweldig: maar kan ook voor de nodige stress zorgen. Hoe laat je jouw werk op kantoor wanneer je kantoor in je woning is? Gelukkig zijn er maar genoeg manieren om vanuit huis werken zo ontspannen mogelijk te maken. We geven je dan ook graag een aantal praktische tips!

1. Investeer in manieren om te ontspannen

Er zijn maar genoeg manieren om wat extra ontspanning in je leven te brengen: voor, tijdens of na je werkdag. Installeer bijvoorbeeld een infrarood sauna zodat je ‘s ochtends even heerlijk kunt ontspannen voordat de dag begint, of de dag ‘s avonds juist lekker ontspannen af kunt sluiten. Zo’n sauna komt natuurlijk ook geweldig van pas wanneer je even een break nodig hebt.

2. Zorg voor een ergonomische werkplek

Als je jouw werkdag iedere dag met een stijve nek af moet sluiten wordt het vinden van wat ontspanning wel erg lastig. Zorg voor en investeer in een ergonomische werkplek. Dit begint bij een bureau op de juiste hoogte en een goede bureaustoel, maar kijk daarnaast ook naar de manier waarop je zit, eventuele ondersteuning en de hoogte van je computerschermen.

3. Neem voldoende breaks

Neem voldoende breaks thuis werken

Of je nu op een kantoor of vanuit huis werkt: je hebt af en toe een momentje rust nodig. Een korte break kan je direct van alle benodigde energie voorzien om er weer een paar uur tegenaan te gaan. Zorg dus dat je voldoende pauzes inlast en geef jezelf echt de tijd om even te ontspannen. Geen gehaast kopje koffie dus: maar een korte wandeling, een lekkere kop koffie en vervolgens weer aan de slag.

4. Maak een fijne buitenplek

Frisse lucht en zuurstof doen ontzettend veel goed; zeker wanneer we de hele dag geconcentreerd aan het werk zijn. Maak een plekje speciaal voor jou in je achtertuin of op je balkon waar je even kunt genieten van de frisse buitenlucht en een kopje koffie of thee. Bezoek dit plekje regelmatig om even te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

5. Houd werk en privé gescheiden

Hoewel vanuit huis werken geweldig fijn kan zijn, is het soms lastig om werk en privé gescheiden te houden. Zorg dat je jouw werkplek af kunt sluiten en op afstand houdt van de rest van je woning. Dit kan door een aparte ruimte in te richten, maar ook door bijvoorbeeld een kamerscherm te plaatsen. Zo kun je aan het einde van je werkdag je computer afsluiten, en vervolgens lekker ontspannen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close