Trainingen & Opleidingen

6 redenen om een uitzendbureau in te schakelen om arbeidskrachten te vinden

6 redenen om een uitzendbureau in te schakelen om arbeidskrachten te vinden

Voldoende en het juiste personeel is onmisbaar voor een bedrijf om te kunnen blijven draaien. Maar het vinden van nieuwe medewerkers om gaten op te vullen kan een tijdrovende bezigheid zijn. We geven zes redenen om het vinden van nieuwe arbeidskrachten uit te besteden aan een uitzendbureau als OrangeJobs.

Tijd en geld

Wanneer je de werving en selectie van arbeidskrachten uitbesteedt aan een uitzendbureau, betekent dit dat je er zelf geen tijd aan hoeft te besteden. Tijd is geld, ook wanneer het neerkomt op het betalen van een medewerker die de werving en selectie voor het bedrijf heeft geregeld.

Specialistische werving

In sommige vakgebieden is het werven van arbeidskrachten niet eenvoudig omdat ze speciale vaardigheden moeten hebben en het dun bezaaid is. Vooral in de technische beroepen is dit een probleem. Een uitzendbureau met techniek als specialisatie weet precies waar de juiste mensen gevonden kunnen worden, ook als dit bijvoorbeeld over de grens is.

Geen kosten bij ziekteverzuim

Een medewerker die je in loondienst hebt, moet je ook doorbetalen wanneer diegene ziek is en niet komt werken. Dat is een vervelende kostenpost, want je betaalt in feite voor niets. Dit werkgeversrisico heb je niet bij uitzendkrachten. Het uitzendbureau zelf is dan verantwoordelijk voor het eventueel door betalen van het loon en voor een eventuele re-integratie.

6 redenen om een uitzendbureau in te schakelen om arbeidskrachten te vinden

Nergens aan vast zitten

Is het werk wat jij in de aanbieding hebt maar tijdelijk van aard, bijvoorbeeld omdat het om seizoenswerk of een project gaat? Dan is het wenselijk om geen medewerker te hoeven aannemen waar je langer aan vastzit dan gewenst is. Uitzendkrachten kun je inzetten wanneer ze nodig zijn en er ook weer afscheid van nemen wanneer ze niet meer nodig zijn. Zo zit je nergens aan vast.

Geen administratieve verplichtingen

Medewerkers brengen administratieve verplichtingen met zich mee voor de werkgever. In het geval van uitzendkrachten, is het uitzendbureau hiervoor verantwoordelijk. De enige administratieve taak die jij als werkgever hebt is om te controleren of de urenregistratie elke maand klopt.

Gemakkelijk nieuw personeel uitproberen

De regels rondom het geven van een proeftijd aan tijdelijke medewerkers zijn de laatste jaren strenger geworden. Dit terwijl het juist heel erg wenselijk is voor een bedrijf om een nieuwe medewerker eerst te kunnen ‘uitproberen’. Een uitzendkracht kun je beschouwen als een arbeidskracht met een hele lange proeftijd die je risicoloos kunt uitproberen.

Dit zijn zes goede redenen om gebruik te maken van uitzendkrachten en de diensten van een uitzendbureau in plaats van zelf medewerkers te werven en contracteren. Waarom zou je het jezelf immers moeilijker maken dan noodzakelijk is?

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close