DuurzaamheidTrends

De laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit

Duurzame mobiliteit komt de laatste jaren steeds meer aan bod. Vanwege de klimaatdoelstellingen in Nederland is het daarom ook verstandig om als werkgever na te denken over hoe je de mobiliteit van je werknemers kunt verduurzamen. Komen ze allemaal met de auto, het openbaar vervoer of gezond op de fiets? Als je als werkgever van een standaard reiskostenvergoeding naar een mobiliteitsregeling gaat, waarbij duurzame mobiliteit voordeliger is voor je werknemers, kun jij ook een steentje bijdragen aan het klimaat. Benieuwd naar ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit? Lees dan snel verder.

E-bike

E-bike

Nederland is natuurlijk een echt fietsland. En nog steeds gaan veel mensen op de fiets naar hun werk. Komen jouw werknemers ook veel met de fiets en wil je ook voor hen een duurzame mobiliteitsoplossing aanbieden? Je kunt ze dan een budget geven voor een e-bike. Met elektrische ondersteuning wordt het fietsen makkelijker en leuker. En zo moedig je jouw werknemers aan om met de fiets te blijven komen en vaker de auto te laten staan. Zorg daarnaast wel voor een veilige plek waar iedereen de fiets kan parkeren. Bij Manutan is er genoeg keuze voor een fietsenstalling die overdekt is. Met een fietsenstalling zorg jij ervoor dat alle fietsen droog staan en ook nog eens veilig.

Car Sharing

Iets wat de laatste jaren flink is gegroeid in populariteit, is de deeleconomie. Als je zelf iets niet gebruikt, kunnen andere mensen er wel gebruik van maken. Dit geldt ook voor auto’s en dit is makkelijk toe te passen voor je werknemers. Met een deelauto maak je een auto van de zaak beschikbaar voor al je werknemers die de auto kunnen reserveren voor gebruik. Hiermee bevorder je het gebruik van maar één auto en zullen werknemers vaker carpoolen. Hiermee wordt het totale gebruik van auto’s veel minder, dit is zowel voordelig voor het klimaat, maar ook voor jou als werkgever omdat je dan alleen de deelauto’s verzorgt en niet voor iedereen reiskostenvergoeding betaalt. Naast het delen van een auto van de zaak, zijn er ook nog genoeg andere mogelijkheden om te delen. Fietsen, scooters of simpelweg carpoolen aanmoedigen is ook een vorm van duurzame mobiliteit.

Mobiliteitsbudget

Wil je liever de keuze laten bij de medewerkers zelf? Een mobiliteitsbudget biedt dan een oplossing. Het is een grote ontwikkeling op het gebied van duurzame mobiliteit en het wordt steeds vaker gebruikt. Hiermee kun je een budget bepalen wat je werknemers mogen inzetten voor hun mobiliteit naar het werk toe. Hier zijn ze zelf vrij in om dat te besteden. Ze kunnen zelf de keuze maken of ze voor een abonnement voor het openbaar vervoer gaan, een e-bike of toch een lease auto. Als je als werkgever het aan wilt moedigen dat je werknemers een duurzame keuze maken, kun je hier rekening mee houden met het budget. Je kunt bijvoorbeeld meer budget geven voor een duurzame keuze. Of als ze voor een fiets gaan in plaats van voor een auto, dat ze dan een bonus krijgen, omdat je duurzaamheid wilt aanmoedigen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close