Business

Dit bedrijf floreert tijdens de coronaperiode

Veel ondernemers hebben het zwaar te verduren. Waar tot een jaar geleden nog sprake was van economische voorspoed, ziet het er vandaag de dag voor velen heel anders uit. Restaurants die hun deuren al meerdere keren hebben moeten sluiten, en winkels die gesloten zijn of alleen onder strikte voorwaarden klanten mogen ontvangen: het is nog maar het topje van de ijsberg. Hoewel het wrang voelt ten opzichte van de ondernemers die in zwaar weer verkeren, zijn er ook bedrijven die het juist wel goed doen.

Groeiende vraag naar bedrijfsruimte

Groeiende vraag naar bedrijfsruimte

Een voorbeeld hiervan is Huurbieding.nl. Dit platform maakte het afgelopen jaar een behoorlijke groei door. Intussen zijn er 500 verhuurders bij aangesloten, en zijn er via hen 3500 panden verhuurd. Als grootste online aanbieder van leegstaand vastgoed is er sprake van een uitgebreid aanbod. Hierbij kan gedacht worden aan bedrijfspanden, kantoorpanden, winkelpanden, praktijkruimtes en werkplekken. Voorafgaand aan de coronacrisis ontvingen ze ongeveer 1500 reacties per maand van mensen die op zoek waren naar een ruimte voor hun onderneming. Intussen krijgen ze maandelijks honderden reacties meer van ondernemers die een bedrijfsruimte huren willen.

Bij de eigenaar en oprichter Kees Jan Verplanke zakte vorig jaar de moed in de schoenen toen eenmaal werd beseft welke impact de verspreiding van het coronavirus zou kunnen hebben. Toen het woord ‘crisis’ viel, werd er al snel gevreesd voor een vergelijkbare situatie als tijdens de kredietcrisis. Deze vrees bleek echter onterecht. Tegen de verwachtingen in is namelijk het aantal reacties van potentiële huurders aanzienlijk gestegen de afgelopen maanden.

Bezichtigingen zijn mogelijk, mits de voorschriften gevolgd worden

Ondernemers die een bedrijfsruimte willen huren, hoeven gelukkig niet te wachten tot versoepelingen van de maatregelen. Werkruimtes kunnen zonder problemen bezichtigd worden, zolang de voorschriften met betrekking tot bijvoorbeeld het houden van anderhalve meter afstand maar gevolgd worden. Nieuw is overigens wel dat een ruimte ook virtueel bezichtigd kan worden samen met de verhuurder of bedrijfsmakelaar. Soms laten deze een professionele video maken, of worden potentiële huurders met behulp van Skype rondgeleid.

Wat de groeiende vraag veroorzaakt heeft?

Huurbieding.nl ziet voornamelijk een groeiende vraag naar kleine kantoren en werkplekken met een maximale oppervlakte van 200 vierkante meter. Hier is plaats voor maximaal vijf bureaus. Het gaat hierbij onder andere om mensen die thuis geen ruimte hebben om een werkplek te creëren, of mensen die tijdens de sluiting van de scholen gemerkt hebben hoe fijn het is om een eigen rustige werkplek buiten de deur te hebben. Hiermee kan immers een betere scheiding tussen privé- en werktijd aangebracht worden. En zolang er een werkruimte dichtbij huis wordt gezocht, hoeft dit niet direct veel reistijd te betekenen.

Het gaat daarnaast om kleinere ondernemingen waarvan een groot gedeelte van de medewerkers nu thuis werkt, en dit waarschijnlijk ook in de toekomst zal blijven doen. Veel bedrijven, zowel grote als kleine bedrijven, hebben al aangegeven in de toekomst de werkruimte flink te zullen downsizen om de kosten voor bedrijfshuisvesting te kunnen verlagen.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close