BusinessKantoorOndernemenTips

4 handige zaken om te huren bij onderhoud aan de buitenkant van je bedrijfspand

Niet alleen het interieur van je bedrijfspand heeft regelmatig schoonmaak en onderhoud nodig. Ook de buitenzijde heeft aandacht nodig, zeker omdat dit minstens net zoveel als de binnenkant het visitekaartje van je bedrijf is. Een vuile gevel en slecht onderhouden groen zorgen niet voor een positieve eerste indruk van je bedrijf. Maar om hier efficiënt onderhoud aan te kunnen plegen, komen een aantal apparaten en andere zaken zeer van pas. Gelukkig kun je die huren. We bespreken een aantal handige zaken om te huren wanneer je onderhoud wilt gaan plegen aan de buitenkant van je bedrijfspand.

Hoogwerker

Is het tijd om de belettering op je bedrijfspand eens een goede schoonmaakbeurt te geven, zodat ze er weer fris uitzien en de juiste professionele uitstraling bieden? Haal dan geen halsbrekende toeren met ladders en steigers uit. Je kunt ook een hoogwerker huren. Het besturen van een zogenaamde knik autohoogwerker kan bijvoorbeeld al met een rijbewijs B, zodat je er geen bestuurder bij hoeft in te huren. En als je toch met een hoogwerker bezig bent, kun je net zo goed meteen de ramen lappen en de gevel schoonmaken!

Airless spuit

Kan de gevel van je bedrijfspand wel een nieuw kleurtje gebruiken, zodat hij extra opvalt? Dat is natuurlijk een hoop werken als je alleen met kwasten en rollers moet werken. Een laagdrempelige manier om relatief snel verf aan te brengen, is met een zogenaamde airless spuit. Zoals de naam al suggereert, spuit je hier de verf mee op de gevel. Zo is het ook makkelijker om de verf gelijkmatig aan brengen. Je kunt de airless spuit overigens ook gebruiken om brandvertragende materialen aan te brengen op je gevel.

Hogedrukspuit

Als je gevel wilt reinigen om hem er weer fris uit te laten zien of een om schilderbeurt voor te bereiden, dan wil je dat natuurlijk niet met de hand hoeven doen. Een apparaat dat hier zeer bij van pas komt, is de hogedrukspuit. Hiermee kun je je gevel afspuiten met vaak erg goede resultaten zonder dat je er heel veel arbeid voor hoeft te leveren. Waarschijnlijk moet je naderhand wel even je ramen schoonmaken, maar dat kan natuurlijk sowieso geen kwaad om op z’n tijd eens te doen. Plan wel goed, zodat je eerst je gevel reinigt en daarna pas je ramen, want anders kun je het opnieuw doen.

Handige zaken om te huren bij onderhoud aan de buitenkant van je bedrijfspand

Aanhangwagen voor groenafval

Bij een goede uitstraling van je bedrijfspand, hoort ook het bijhouden van het groen op je terrein. Het is immers geen gezicht als het gras hoog staat en onkruid welig tiert. Maar hoe kun je het groenafval dat je produceert bij het bijwerken van het groen rondom je bedrijfspand op een handige manier afvoeren? Je kunt een aanhangwagen huren die hier speciaal voor ontworpen is. Dat is een feite een aanhanger met een kooiconstructie erop die het groenafval bij elkaar houdt. Dat maakt verzamelen, vervoeren en storten makkelijk.

Leuk is anders, natuurlijk, maar na het nodige onderhoud ziet je bedrijfspand er wel weer fris uit. Dat is de moeite en de investering natuurlijk wel waard. Maar het blijft natuurlijk een kwestie van bijhouden.

Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close